compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Acteur Torsten Colijn bouwt regisseursoeuvre

Acteur Torsten Colijn bouwt regisseursoeuvre

4-7-2019 Acteur Torsten Colijn werkt als regisseur bij het project Workshop De Ontdekkingsreis (WDO) en maakt samen met kinderen van basisscholen in Noord-Holland jeugdfilms. Op maandag 8 juli gaan er weer twee films van zijn hand in première bij een VUE-bioscoop.

Delen op facebook

Inmiddels staat de teller op 10 films en worden er momenteel twee nieuwe films opgenomen met Torsten Colijn als regisseur. In het najaar staat er ook een driedelige filmserie gepland.

KORTE JEUGDFILMS
Maandag 1 juli ging de korte film Weggelopen (2019) in première, zoals altijd bij de projecten van WDO, compleet met rode loper, limousine en grootst ontvangst door uitgenodigd publiek. Ditmaal betrof het leerlingen van basisschool De Duif in Heiloo, hun zelf bedachte film ging in première bij Vue Alkmaar.

Weggelopen is de vijfde film (12 minuten) die Colijn regisseert en die bedacht is samen met de kinderen van een basisschool en die zelf ook een rol spelen in de film. Het werd een verhaal vol drama: "Een jarige, nieuwe leerling wil een goede indruk maken en trakteert zijn hele klas op Italiaans ijs. Terwijl hun ouders op een ouderavond op school zijn en van niets weten, gaan de kinderen op weg naar de ijssalon. Onderweg komen ze langs een griezelig oud gebouw. De nieuwe leerling daagt hen uit om daar proberen binnen te komen..."

Het betreft steeds korte films, zo waren de eerdere films Noah & Julia (2019) zes minuten en "Kindervriend" (2019) twaalf minuten. Beide films zijn te zien via de YouTube-kanaal van WDO.

WDO is bedacht door Joey Kugelmann met zijn productiemaatschappij Joey Kugelmann Entertainment.

ACTEREN
Torsten Colijn is als acteur zeer actief in het circuit van korte films en heeft er meer dan vijftig gemaakt, bij het grote publiek is hij bekend van zijn rollen in De Nacht (2018), De Premier (2016) en Pizza Maffia (2011).

AANSTAANDE premières
Komende maandag gaan naar alle waarschijnlijkheid "Jorik's Verleden" (2019) en Uitgespeeld?! (2019) in première, de zesde en zevende film van Colijn in première.

Gepland staan ook de premières van de films "De Geheimzinnige Kist" (2019), "De Ketting" (2019) en "Dierendief" (2019) gepland voor september en oktober 2019.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.