compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Filmmuseum Biënnale 2007 van start

Filmmuseum Biënnale 2007 van start

Filmgeschiedenis in beeld gebracht door veertig voorstellingen

10-4-2007 Vanavond start in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam voor de derde keer de Filmmuseum Biënnale. Tijdens dit tweejaarlijkse festival worden stille films met nieuwe, live uitgevoerde soundtracks en bijzondere filmvondsten getoond.

Delen op facebook

Het festival opent met The Floor Below uit 1918, waarvan het Filmmuseum de enige overgebleven kopie bezit. De film van Clarence Badger werd door zangeres en muzikant Fay Lovsky voorzien van een nieuwe soundtrack, die bij de vertoning live uitgevoerd zal worden. Het is niet de eerste keer dat het Filmmuseum verloren gewaande films opnieuw uitbrengt. Eerder werden de Rudolf Valentino-film Beyond the Rocks uit 1922 en "Menschen am Sonntag uit 1929 teruggevonden en opnieuw uitgebracht. Tijdens de Biënnale worden vijf avondvoorstellingen met live muziek vertoond.

Met de speciale vertoningen van klassieke en stille films op bijzondere locaties wil het Filmmuseum de aandacht voor de filmgeschiedenis en de restauratie van films vergroten. Dit jaar besteedt de Filmmuseum Biënnale speciale aandacht aan experimentele cinema: filmmaker in focus is de Nederlandse experimentele filmers en beeldend kunstenaars Paul en Menno de Nooijer (1943).

In totaal worden tijdens het festival veertig voorstellingen getoond in het Filmmuseum zelf, maar ook in Paradiso, De Duif, Tuschinski en het Muziekgebouw aan 't IJ. De Biënnale wordt 15 april afgesloten met toepasselijke film "Exit".


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.