compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Mary Poppins Returns - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Megafilmstudio in Parijs

Megafilmstudio in Parijs

Franse regisseur Luc Besson lanceert plannen voor grote filmstudio in Parijs

12-6-2009 Gister werd bekend dat de Franse regisseur Luc Besson met producent en investeerder Tarak Ben Ammar plannen heeft gemaakt voor een grote filmstudio in Parijs.

Delen op facebook

Paris Studios, zoals de naam zal luiden, zal Frankrijks eerste grote filmstudio zijn. Parijs zal met deze studio kunnen concurreren met de grote filmstudio's in West-Europa, zoals de Babelsberg studios in Duitsland en Pinewood in Londen.

Gisteren presenteerden Luc Besson, Tarak Ben Ammar en de Franse Minister van Cultuur Christine Albanel in Parijs hun plan. De studio wordt enorm. Ze gaat onderdeel uitmaken van La Cite du Cinema film complex, in Noord-Parijs. De Louis Lumiere National Filmschool, kantoren voor filmproductiebedrijf EuropaCorp en Ben Ammar, workshops, kantoren voor andere filmbedrijven en een state-of-the-art theater zullen gevestigd worden in La Cite du Cinema.

Naar schatting zal het project 224 miljoen euro gaan kosten.

Besson, regisseur van o.a. Transporter 2 en Bandidas, kwam al in 1997 op het idee van een Franse filmstudio omdat hij toen zijn film The Fifth Element in de Pinewood in Londen moest opnemen wegens gebrek aan studioruimte in Frankrijk.

Tweederde van de films die door productiebedrijf Europacorp worden geproduceerd zijn gericht op de international markt. Als deze films in de toekomst in de Paris Studios zullen worden opgenomen, zal dit veel geld opleveren. Europacorp investeert dan ook 8.4 miljoen in het project.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.