compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 9-7 t/m 15-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Oscarwinnende documentairemaker eist vergoeding

Oscarwinnende documentairemaker eist vergoeding

Taxi on the Dark Side niet goed gedistribueerd

Documentairemaker Alex Gibney klaagt het bedrijf dat zijn Oscarwinnende film Taxi to the Dark Side distribueerde aan voor 1 miljoen dollar. Volgens Gibney heeft het bedrijf gefaald om de film behoorlijk te distribueren en te promoten.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Begin dit jaar won Gibney de Oscar voor beste documentaire met zijn kritische documentaire Taxi to the Dark Side over de martelpraktijken van de Verenigde Staten in Afghanistan, Irak en Guantanamo Bay. Distributeur THINKFilm was verantwoordelijk voor de distributie, die na het Oscar-succes vloeiend had moeten verlopen.

De film heeft momenteel wereldwijd slechts 280 duizend dollar opgebracht, een fractie van de bedragen die andere Oscarwinnende documentaires wisten op te brengen. Al Gore's An Inconvenient Truth bracht wereldwijd 50 miljoen dollar op. In 2005 brak March of the Penguins records met een opbrengst van 127 miljoen dollar. Ook Gibney's voor een Oscar genomineerde documentaire Enron: The Smartest Guys in the Room deed het goed en bracht wereldwijd 4,8 miljoen dollar op.

Distributeur THINKFilm zit volgens Gibney in financiële problemen, waardoor onder meer de website van zijn documentaire offline werd gehaald. De filmmaker was niet op de hoogte hiervan op het moment dat zijn documentaire in de prijzen viel. Het momentum dat de film had na de Academy Awards kon daarom niet omgezet worden in box office-succes.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.