compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 47: nieuw in de bios!

Speelweek 47: nieuw in de bios!

Vandaag kunnen we kort zijn: er komen vijf nieuwe films uit! De film van de week is De Zevende Hemel.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In De Zevende Hemel runnen Maria en Max samen het prachtige restaurant De Zevende Hemel. Als het leven een vervelende wending neemt, nodigt ze haar hele familie uit. Daar komen oude ruzies en conflicten weer naar boven.

Deze film is een ode aan Nederlandstalige muziek en zit vol nummers van onder andere Nick & Simon, Boudewijn de Groot en Doe Maar.

BiosAgenda was vorig jaar aanwezig op de set van deze film. Reportage zien? Klik hier!

Nog meer zien? Klik dan hier voor de première foto's!

Dan I, Daniel Blake, de Gouden Palm winnaar van dit jaar. Daniel Blake werkt als timmerman. Op zijn 59e krijgt hij echter een hartaanval en kan hij niet meer werken. Hij moet een beroep doen op de staat en komt in de bureaucratische molen terecht. Daar ontmoet hij alleenstaande moeder Katie.

Vergeet niet de recensie te lezen!

Zin in een documentaire? Ga dan naar het uitstekend ontvangen De kinderen van Juf Kiet. Een documentaire over juffrouw Kiet en de kinderen van haar klas. Ze geeft les aan kinderen uit alle windstreken. Ze leert hen Nederlands en men met elkaar om moet gaan. Ze is kortom de juf die iedereen verdiend.

Ook bijzonder is Complete Unknown. Tom geeft een klein feestje voor zijn verjaardag. Een van zijn gasten neemt Alice mee, en Tom is er van overtuigd dat hij haar kent: in een ander leven, met een andere identiteit. Alice vertrekt echter plots van het feest en Tom gaat achter haar aan.

De rol van Tom wordt gespeeld door Michael Shannon. Hij speelde prachtige rollen in Take Shelter en My Son, My Son, What Have Ye Done.

We sluiten af met Bad Santa 2. Jaren na de gebeurtenissen in Bad Santa gaan kerstman Willie en elf Marcus weer samen het slechte pad op. Ze besluiten dit keer een evenement van een goed doel te beroven op kerstavond.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.