compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > TV-tips voor kerst

TV-tips voor kerst

22-12-2013 Kerst staat alweer bijna voor de deur en dat betekent dat er op televisie weer allerlei verschillende kerstfilms komen. BiosAgenda zet alle kerstfilms van deze week op een rijtje.

Delen op facebook
Foto uit 'Elf', (c)A-Film Distribution

Foto uit 'Elf', (c)A-Film Distribution

Maandag 23 december
Surviving Christmas
De eerste kerstfilm is Surviving Christmas. De film wordt op maandag 23 decomber om 20:30 uitgezonden op RTL8. Een rijke zakenman moet de kerst alleen doorbrengen nadat zijn vriendin hem gedumpt heeft. Hij gaat daarom terug naar het huis waar hij is opgegroeid en mag de feestdagen doorbrengen bij het gezin dat daar nu woont. Hij komt er al snel achter dat zijn nieuwe 'familie' nog gekker is dan zijn echte familieleden.

Dinsdag 24 december
The Santa Clause en The Santa Clause 2
SBS6 laat om 18:30 The Santa Clause zien. De vader van de 8-jarige Charlie is een workaholic. Nu verongelukt de kerstman boven hun huis. Wil hij niet helemaal afdoen als pa, moet hij 'even' voor Santa spelen. Maar wie het pak van Santa aantrekt is ook écht Santa!

Meteen daarna komt The Santa Clause 2 op SBS6. Scott Calvin, de 'Kerstman' van de laatste jaren heeft problemen: zijn zoon is op de stoute kinderen lijst van dit jaar beland. In een wanhoopspoging gaat Scott naar huis om het leven van zijn zoon te beteren. Hij laat een plaatsvervangende Kerstman op de noordpool achter, maar die voert een paar dubieuze veranderingen door op het Kerstmannen-regelement.

On Strike for Christmas
De tv-film On Strike for Christmas komt om 20:30 op RTL8. Joy Robertson is het zat dat ze elk jaar de voorbereidingen voor kerst helemaal alleen moet doen. Haar man en twee zonen helpen nooit mee en zijn altijd met zichzelf bezig. Joy gaat in staking. De rest van het gezin moet er nu voor zorgen dat er alsnog een kerstfeest in huis komt.

Bad Santa
Een heel ander soort kerstfilm is Bad Santa. De film wordt uitgezonden om 20:30 op Veronica. Twee oplichters gaan langs warenhuizen waar ze verkleed als de Kerstman en een elf verschijnen. Ze misbruiken hun vermomming om de winkels te bestelen. Hun strategie wordt echter bemoeilijkt door een 8-jarige jongen, die de twee schurken de ware betekenis van het kerstfeest leert.

Santa's Slay
Voor de fans van horror laat Veronica om 22:15 Santa's Slay zien. In deze film is de kerstman de zoon van de duivel. Nadat deze kerstman een weddenschap verloor, moest hij 1000 jaar kerstman spelen. Deze 1000 jaren zijn inmiddels voorbij. Hij haalt zijn verloren jaren in door op kerstavond moorden te plegen.

Fred Claus
Ook vertoont SBS6 om 22:30 Fred Claus. Fred Claus is de broer van Nicholas Claus (de kerstman) en is altijd het zwarte schaap van de familie geweest. Als Fred aan lager wal raakt besluit Nicholas hem te helpen door hem in zijn speelgoedatelier te laten werken. Hierdoor brengt hij echter onbedoeld Kerstmis in gevaar.

Woensdag 25 december
Merry Madagascar
Op eerste kerstdag zendt Veronica om 20:30 de korte animatiefilm Merry Madagascar uit. De dieren Alex, Marty, Gloris en Melman zitten nog steeds op het eiland Madagascar. De kerstman maakt een noodlanding op dit eiland en leidt hierdoor aan geheugenverlies. Alex, Merman, Marty en Gloria moeten kerstmis redden.

The Twelve Days of Christmas Eve
Om 20:30 is ook The Twelve Days of Christmas Eve op tv. Deze film komt op RTL8. Calvin Carter heeft een succesvolle carrière en geeft weinig aandacht aan anderen. Op kerstavond krijgt Calvin een ongelukje op het werk en wordt wakker in het ziekenhuis. Een zuster vertelt hem dat hij twaalf dagen heeft om zichzelf te verbeteren en de perfecte kerstavond te creëren. Als hij dit niet doet zullen er vreselijke dingen gebeuren.

Home Alone 2: Lost in New York
RTL4 zendt om 20:30 een echte kerstklassieker uit: Home Alone 2: Lost in New York. Kevin McCallister raakt verdwaald in New York en is helemaal alleen. Harry and Marv, beter bekend als de Wet Bandits, zijn ook in New York. Ze plannen op kerst een grote overval. Kevin zal er alles aan doen om de mannen nog een keer te stoppen.

How the Grinch Stole Christmas
Om 21:25 laat Veronica "How the Grinch Stole Christmas" zien. De Who's zijn een volkje dat leeft Whoville in een sneeuwvlok. Deze wezens houden van kerst. The Grinch is een groen wezen dat kerstmis haat en het van de Who's wil stelen. Een klein meisje, Cindy Lou Who, probeert The Grinch te bevrienden.

Anywhere But Home
Anywhere But Home wordt uitgezonden door SBS6 om 22:00. Brad en Kate vieren elke kerst op een tropisch eiland om zo de verplichtingen van het kerstfeest te ontlopen. Dit jaar moet het koppel de feestdagen doorbrengen bij hun ouders, die beiden zijn gescheiden.

Undercover Christmas
Om 22:10 zendt RTL8 Undercover Christmas uit. Jake Cunningham is agent bij de FBI. Hij moet Brandi O'Neill, een belangrijke getuige, beschermen. Zij gaf een fraudeur aan bij de FBI. Jake moet met de kerstdagen ook zijn ouders een bezoekje brengen. Hij moet Brandi meenemen als date.

The Case for Christmas
The Case for Christmas wordt vertoond op NET5 om 22:20. Mensen raken het geloof in de kerstman kwijt en er wordt zelfs een rechtszaak tegen hem aangespannen. De jonge advocaat en alleenstaande vader Michael Sherman verdedigt hem. Michael rouwt nog om het overlijden van zijn vrouw maar door deze rechtszaak komt er misschien weer liefde in zijn leven.

Donderdag 26 december
Home Alone 2: Lost in New York
Om 14:00 en 16:05 zendt RTL4 Home Alone 2: Lost in New York uit. Kevin McCallister raakt verdwaald in New York en is helemaal alleen. Harry and Marv, beter bekend als de Wet Bandits, zijn ook in New York. Ze plannen voor kerst een grote overval. Kevin zal er alles aan doen om de mannen nog een keer te stoppen.

The Polar Express
SBS6 zendt om 18:35 The Polar Express uit. Een jongen die gelooft in de Kerstman komt in een fantasiereis naar de Noordpool terecht op een magische trein. Daar kan hij de Kerstman persoonlijk ontmoeten, samen met enkele andere kinderen.

Elf
Om 20:30 kunnen kerstliefhebbers genieten van Elf op NET5. Nadat hij per ongeluk in de zak met cadeautjes terecht is gekomen, wordt Buddy door de Kerstman als Elf opgevoed op de Noordpool. Jaren later veroorzaakt hij door zijn lengte problemen met de andere elven. Buddy besluit terug te gaan naar de mensenwereld om zijn ware identiteit te zoeken.

Home Alone 3
Om 20:30 is er nog een kerstfilm te zien: Home Alone 3 op RTL4. Alex Pruitt krijgt van zijn buurvrouw een op afstand bestuurbare auto. Wat ze beiden niet weten is dat er een gestolen microchip in de afstandbediening zit. De vier spionnen Beaupre, Alice, Jernigan en Unger willen deze chip terug en gaan de hele straat van Alex door om het te vinden. Alex heeft een aantal verassingen voor ze klaarstaan.

A Cristmas Carol
Om 20:30 komt op SBS6 A Christmas Carol. De vrek Scrooge heeft een ondankbare persoonlijkheid. Drie geesten van zijn kerst- verleden,- heden en -toekomst confronteren hem hiermee. De geesten inspireren Scrooge om een beter mens worden en zichzelf gelukkig maken.

Christmas Vacation
Op Veronica is Christmas Vacation om 20:30 te zien. De familie Griswold nodigt de hele familie uit om bij hen thuis kerst te vieren. Vader, moeder en de twee zoons hebben echter weinig geluk en de familie maakt het er niet beter op.

The Christmas Blessing
Om 20:30 komt op RTL8 The Christmas Blessing. Dokter Nathan Andrews wil stoppen met zijn baan na een mislukte operatie. Hij brengt de kerst door bij zijn vader in zijn geboortestad. Hij blijft daar om op een basisschool te werken. Nathan ontmoet een aantal mensen die zijn leven kunnen veranderen.

Home Alone 4
De laatste kerstfilm is Home Alone 4 en is te zien op RTL4 om 22:30. De ouders van Kevin McCallister zijn gescheiden en hij woont nu bij zijn moeder. Kevin brengt de kerst door bij zijn vader en zijn vaders nieuwe vriendin Natalie. Natalie is een rijke vrouw en dat heeft Marv van de Wet Bandits ook opgemerkt. In deze film werkt Marv samen met Vera om Natalie's huis te beroven.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.