compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Videoland Academy selecteert projecten

Videoland Academy selecteert projecten

24-1-2020 : Uit ruim 150 plannen zijn er zes fictie en drie documentaireseries geselecteerd voor de het talenontwikkelingsproject Videoland Academy. De streamingdienst pompt 1 miljoen euro in de uiteindelijke vier fictiefilms en één documentaireserie.

Schermafbeelding van Videoalnd Academy website

Schermafbeelding van Videoalnd Academy website

Videoland Academy wil een nieuwe lichting makers de kans bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk waarin ook commerciële belangen een rol spelen. Voor tenminste de komende drie jaar biedt de Videoland Academy hiervoor een podium.

De thema’s voor 2020-2021 zijn Grounded Sci-Fi en True Crime.

Grounded Sci-Fi
Sciencefiction verhalen die niet te ver af staan van onze realiteit, die – vaak met een kritische noot – fantaseren over het effect van technologische, genetische, politiek economische en wetenschappelijke ontwikkelingen op ons dagelijks leven. Grounded Sci-Fi-verhalen dompelen de kijker onder in spannende werelden die hen uitdaagt op een andere manier na te denken over innovaties.

True Crime
Waargebeurde misdaadverhalen van Nederlandse bodem die kunnen gaan over drugs, misbruik, mishandeling, oplichting, moord, politiek, (bedrijfs)fraude en overige illegale praktijken. Deze verhalen nemen de kijker mee in de onwerkelijke wereld van de misdaad en moeten urgentie en relevantie hebben. Middels onverwachte twists & turns puzzelen kijkers mee op zoek naar antwoorden op een wie-, hoe- en/of waaromvraag.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.