compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 9-7 t/m 15-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Britney Spears

Britney Spears

Britney Spears: films

 

Biografie van Britney Spears

Britney Spears, geboren in Kentwood, Louisiana, verraste begin 1999 iedereen met haar eerste single '... Baby one More Time'.

Niet alleen in Nederland, maar in vrijwel alle landen prijkte de single bovenaan de hitlijsten. Haar debuutalbum, dat de dezelfde titel als haar succesvolle hitsingle kreeg, kwam een paar weken later uit en was eenzelfde lot beschoren.

Al van jongs af aan deed Spears mee aan alle mogelijke talentenjachten in de buurt van haar geboorteplaats. Op achtjarige leeftijd deed ze auditie voor Disney Channel's 'Mickey Mouse Club', maar werd ze als te jong voor de show beschouwd.

Haar talent was echter niet onopgemerkt gebleken, want de producer van de show hielp haar aan een agent in New York, waar ze de volgende drie zomers doorbracht met het studeren van Performing Arts. Ze begon te acteren in TV commercials en off-broadway shows.

Op 11-jarige leeftijd slaagde Britney er alsnog in om een plek bij de 'Mickey Mouse Club' te veroveren. Na een paar jaar bij de show te hebben opgetreden, trok Britney terug naar New York met de wens om een muziekcarriere te starten en in de voetsporen van haar idolen (Michael Jackson, Mariah Carey, Whitney Houston) te treden.

Jive Records toonde belangstelling voor haar talent en bood haar de mogelijkheid aan om voor een groep belangrijke mensen van de platenmaatschappij een stukje 'a 'capella' te zingen. Britney's talent en natuurlijke presentatie waren duidelijk aanwezig.

Ze werd samengebracht met de producer van de Backstreet Boys, Max Martin, en met de producer van Whitney Houston, Eric Foster White. Spears begon popsongs op te nemen, waarvan de eerste '...Baby One More Time' was. Het album, met de titel van het eerste nummer, kwam daar snel achteraan.

In 2001, na 2 teenpop-achtige albums en fabelachtige successen wereldwijd, liet de zangeres een volwassener kant zien. De nummers op haar derde album, 'Britney' weerspiegelden de veranderingen in haar leven en haar ontwikkeling van een tienermeisje naar een volwassen, jonge vrouw.

Na het album kreeg Spears haar eerste filmrol in de jammerlijk geflopte film Crossroads. Hierna volgde album nummer 4: 'In the Zone', met nummers als 'Me against the music' (samen met Madonna), 'Toxic' en 'Outrageous'. De stijl van dit album was vernieuwend en ten opzichte van haar eerste albums allesbehalve onschuldig.

Britney's (eerste) best-off album, 'Greatest Hits - My Prerogative', is een goede samenvatting van haar eerste jaren als popster. In 2005 lastte de zangeres een pauze in haar carrière in. Samen met echtgenoot Kevin Federline kreeg Britney haar eerste zoontje, Sean Preston. In september 2006 volgde een tweede jongetje: Jayden James.

In november 2006 diende Spears, na maanden van geruchten rondom haar relatie met Federline, een scheidingsaanvraag in bij de rechtbank van Los Angeles. Hierna volgde een woelige periode in haar leven, waarbij Spears veelvuldig in de media te zien was. De zangeres schoor haar hoofd kaal en kwam meerdere malen terecht in een afkickkliniek.

In het voorjaar van 2007 leek het tij gekeerd. Spears ontsloeg haar manager en begon aan een nieuw album. In mei trad ze voor het eerst sinds drie jaar weer op in enkele clubs. De optredens waren echter nog geen schim van haar vroegere shows.

Op 2 september 2007 was er voor het eerst sinds 3 jaar weer een nieuw nummer van Britney Spears op de radio te horen. De single 'Gimme More' hoort bij haar nieuwste album, dat op 30 oktober 2007 uitkwam. Inmiddels is ook de single 'Piece of Me' verschenen.

In Britney's prive-leven bleef het echter rommelen. Spears en Federline troffen elkaar in de zomer van 2007 in de rechtbank voor een stevig gevecht om de voogdij over hun kinderen. In oktober 2007 bepaalde de rechter dat Britney een tijdlang een aantal drugstesten moest ondergaan en haalde hij haar kinderen tijdelijk bij haar weg.

Hierna leek het alleen maar slechter te gaan met Britney. Met verkeerde vrienden als manager Sam Lutfi en persfotograaf Adnan Ghalib om zich heen, leek de gewezen popster zichzelf niet meer in de hand te hebben. Britney verloor in januari 2008 elk recht om haar kinderen te zien en ze kwam een week lang op een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis terecht.

Na dat incident trok Spears' vader bij de popster in. Sinds dat moment lijkt het weer de goede kant op te gaan. Haar kinderen mogen sinds juni 2008 weer af en toe bij haar slapen en Britney Spears begon te werken aan een comeback.

De voormalige popster kreeg een klein rolletje in de komische serie 'How I met Your Mother' en vergaarde daarmee weer wat populariteit. Ook begon ze weer fanatiek te trainen, waardoor ze in de zomer van 2008 haar slanke figuur van vroeger weer terughad.

In september 2008 opende Britney Spears (als presentatrice) de MTV Video Music Awards. Ze won, voor het eerst in haar carrière, ook awards van MTV: voor Beste Vrouwelijke Artiest, Beste Popvideo en Video van het Jaar.
Laatste filmnieuws

Britney Spears Feiten

acteur, musicus
Geboren 2-12-1981
Britney Spears verwierf zich in 1999 (... Baby one more Time) een vaste plek in de wereld van de popmuziek. Na een huwelijk en scheiding van Kevin Federline belandde ze in een diepe crisis, maar daar kwam ze in 2008 weer uit.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

169 films in Amsterdam deze week

169 films in Amsterdam deze week169 films zijn te zien in Amsterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl