compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Wende Snijders

Wende Snijders

Wende Snijders: films, nieuws

 

Biografie van Wende Snijders

Wende Snijders in Zurich
Wende Snijders in Zurich
Wende Snijders werd in 1978 geboren in Beckenham, Engeland.

Tijdens haar vierde levensjaar woonde ze in IndonesiŽ en van haar zesde tot negende jaar in Guinee-Bissau, Afrika waar ze een Franse school bezocht.

'Ik heb in Afrika Frans geleerd. Het is mijn kindertaal, de taal waarin je vriendjes maakt en leert schrijven. Het gaan zingen van Franse chansons komt niet door mijn opvoeding, ik ben eerder opgevoed met klassieke muziek. Maar toen ik ĎLa fouleí van Piaf had gezongen in een workshop bij Ruut Weissman had ik voor het eerst het gevoel dat ik in de fik stond'.

'Dat het lijkt alsof er van die energiebalen aan je vingers zitten. Dat had te maken met het feit dat ik begon te begrijpen hoe het is om een tekst op muzikale wijze over te brengen. Mijn keuze voor het Frans kwam voort uit het gevoel dat het iets is wat ik blijk te kunnen en dat ik daarin ook bevestigd word. Ik hou van de sfeer die de muziek ademt en de klanken van het Frans. Het zijn teksten waardoor ik geraakt wordt.'

In 2002 studeerde Wende af aan de Academie voor Kleinkunst. Ze verdiepte zich daarna verder in het Franse chanson. In 2000 won ze het Concours de la Chanson met zowel de eerste prijs van de jury als de publieksprijs.

Samen met haar muzikanten maakte ze een theatraal muziekprogramma waarmee ze in 2004-2005 op tournee ging langs de Nederlandse theaters. Ruut Weissman die eerder werkte met o.a. Acda & de Munnik, de Vliegende Panters en Lenette van Dongen, regisseerde.

Sindsdien ging het hard met Wende. Ze won prijs na prijs: de ZONTA-awars, twee maal een Edison voor zowel haar cd 'Quand Tu Dors' als diens opvolger, 'La Fille Noyťe'.

Beide platen bereikten de gouden status. Verder de prestigieuze British American Tobacco-prijs (voorheen de Pall Mall Export prijs), de Gouden Notenkraker en de Annie MG Schmidtprijs, voor het schrijven en componeren van het nummer 'De Wereld Beweegt'.

Haar theatertour WENDE werd in 2008 vastgelegd op een live cd 'Chante'. In ditzelfde jaar ging de film "De Wereld Beweegt" van documentairefilmer Roel van Dalen in premiŤre op het Nederlands Film Festival te Utrecht. Documentairefilmer Roel van Dalen volgde Wende gedurende een jaar voor zijn film.

Wende Snijders In het nieuws

Een verwachtingsvol filmjaar

Array

24-9-2015 Momenteel is het Nederlands Film Festival in volle gang. Tijdens de opening van het festival vroegen we enkele filmsterren welke nieuwe films we van hen kunnen verwachten.

Bron: NFF

Dit zijn de nominaties voor de Gouden Kalveren 2015

Array

1-9-2015 Zojuist zijn de nominaties voor de Gouden Kalveren 2015 bekend gemaakt. Deels gebeurde dit via het TV-programma De Wereld Draait Door. Gluckauf maakt veel kans op een beeldje met tien nominaties.

Een film op het lijf van Wende geschreven

Array

18-2-2015 19 februari komt de film Zurich uit, de nieuwe film van Sacha Polak die eerder Hemel maakte. De hoofdrol in de film wordt gespeeld door Wende Snijders. BiosAgenda.nl was tijdens de opnames van deze film aanwezig op de set en sprak met Wende Snijders, Sacha Polak en Barry Atsma.

Wende Snijders

Wende Snijders in nieuwe Sacha Polak

Array

4-11-2013 Binnenkort starten de opnames van de film Zurich, de nieuwe film van Sacha Polak (Hemel, Nieuwe tieten). Hoofdrolspeler is Wende Snijders, die we vooral kennen als zangeres.

Laatste filmnieuws

Wende Snijders Feiten

acteur
Geboren 10-10-1978
Wende (Snijders) werd in 1978 geboren in Beckenham, Engeland. Tijdens haar vierde levensjaar woonde ze in IndonesiŽ en van haar zesde tot negende jaar in Guinee-Bissau, Afrika waar ze een Franse school bezocht.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

73 films in Eindhoven deze week

73 films in Eindhoven deze weekDe laatste filmvertoning in Eindhoven is vanavond om 21:45 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl