compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Bernie Mac

Bernie Mac

Bernie Mac: films, nieuws

 

Biografie van Bernie Mac

Bernie Mac groeide op in Chicago, waar hij als stand-up comedian naam maakte. Al snel verhuist hij naar Florida, waar hij zijn reputatie als comedian uitbouwt, maar ook in enkele kleine films speelt. Zijn doorbraak op het witte doek komt met de rol als Pastor Clever in de film "Friday", waarin hij speelt naast Ice Cube en Chris Tucker.

Met collega-comedians Steve Harvey, Cedric the Entertainer en D. L. Hughley tourt hij in 2000 door Amerika met een comedy show, waarvan de compilatiefilm The Original Kings of Comedy verschijnt. Op televisie krijgt hij zijn eigen sitcom, The Bernie Mac Show, die vijf seizoenen lang te zien is.

Ondertussen bouwt hij zijn acteercarrière uit. Zijn rol als Frank Catton in Ocean's Eleven en de twee vervolgfilms, maakt hem ook buiten Amerika bekend. In 2003 speelt hij de nieuwe Bosley (voorheen gespeeld door Bill Murray) in Charlie's Angels: Full Throttle.

In 2007 kondigt Mac aan het rustiger aan te willen doen en zich meer te gaan richten op het produceren van films. In 2008 is hij nog wel betrokken bij de films Madagascar: Escape 2 Africa, Soul Men en Old Dogs. De opnames van deze films zijn net afgerond als Mac overlijdt op 9 augustus 2008 aan de gevolgen van een longontsteking.

Bernie Mac In het nieuws

Acteur Bernie Mac overleden

Longontsteking wordt comedian fataal

9-8-2008 Comedian Bernie Mac, 50, bekend van Ocean's Eleven en Charlie's Angels: Full Throttle, is overleden in een ziekenhuis in Chicago door complicaties van een longontsteking.

Laatste filmnieuws

Bernie Mac Feiten

acteur, producent, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 5-10-1957, overleden 9-10-2008
Bernie Mac is een Amerikaanse stand-up comedian, die bekend werd door zijn sitcom The Bernie Mac Show en als acteur in de films Ocean's Eleven, Charlie's Angels: Full Throttle en Guess Who.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

139 films in Amsterdam deze week

139 films in Amsterdam deze weekVandaag wordt er in Amsterdam maar liefst 415 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl