compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 12-12 t/m 18-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Bono

Bono

Bono: films

 

Biografie van Bono

U2 3D
Bono in U2 3D
Paul David Hewson, beter bekend onder zijn artiestennaam Bono, is de zanger van de Ierse rockgroep U2. Hij woont met zijn vrouw en vier kinderen in Killiney Hill in Zuid-Dublin, Ierland.

Zijn bijnaam Bono dankt Hewson uit de jaren '70. Zijn vrienden noemden hem Bona Vox (goede stem), wat verbasterde naar Bono Vox. Na verloop van tijd liet Paul Hewson Vox uit de naam vallen en bleef alleen "Bono" over.

Bono's oorspronkelijke plaats binnen U2 was die van gitarist. Hiervoor bleek hij echter niet goed genoeg te zijn. Ook zijn zangtalent kon aanvankelijk niet overtuigen, maar zijn uitstraling en charisma zorgden ervoor dat de band live behoorlijk goed was.

Na de eerste, betrekkelijk rustige, tijd eind jaren '70 volgde een korte pauze, waarna U2 wereldwijd door wist te breken met het album War. Muziekliefhebbers vielen massaal voor New Year's Day en Sunday Bloody Sunday.

Andere hits van U2 zijn onder meer With or Without You, I Still Haven't Found What I'm Looking For, Beautiful Day en Vertigo.

Bono is naast het podium ook bekend van zijn sterke betrokkenheid bij goede doelen. Hij zet zich onder meer in voor campagnes voor verlichting van de schuldenlast van Derde Wereldlanden, het lot van Afrika, mensenrechten en AIDS-slachtoffers.

In 2004 ontving Bono de da internationale presidentiële eremedaille van de Chileense regering. Hij werd in 2003, 2005 en 2006 genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede. In 2005 werd Bono door Time Magazine uitgeroepen tot Person of the Year. In 2007 komt hier een koninklijke onderscheiding bij: Bono wordt geridderd en benoemd tot 'Knight Commander of the Most Excellent Order of the British Empire' (KBE).

Trailer met Bono

Pavarotti trailer
Laatste filmnieuws

Bono Feiten

Paul David Hewson (Bono)© U2
acteur, musicus, scenarioschrijver
Geboren 10-5-1960
Paul David Hewson, beter bekend onder zijn artiestennaam Bono, is de zanger van de Ierse rockgroep U2.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

82 films in Utrecht deze week

82 films in Utrecht deze weekVandaag wordt er in Utrecht maar liefst 154 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl