compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Christopher Lee

Christopher Lee

Christopher Lee: films, nieuws

 

Biografie van Christopher Lee

Christopher Lee werd in 1922 geboren in Londen. Na zijn eindexamen werkte hij een aantal jaar als ambtenaar in verschillende bedrijven in Londen. Van 1941 tot 1947 diende hij het leger, o.a. voor de Tweede Wereldoorlog. Daarna begon hij met acteerwerk en speelde zijn eerste kleine rol in "Corridor of Mirrors" (1948).

In de jaren vijftig speelde hij in veel films en televisieseries, maar hij werd pas bekend door zijn rollen in de horrorfilms The Curse Of Frankenstein (1957), "Dracula 1958", The Mummy (1959) en "The Huind of the Baskervilles" (1959). In het midden van de jaren zeventig wild ehij van zijn horror-imago af en speelde in mainstream films als The Private Life of Sherlock Holmes (1970) en The Man with the Golden Gun (1974).

Lee verhuisde vervolgens voor korte tijd naar Hollywood, maar bereikte daar niet de top. Toen hij terugkeerde in Engeland nam zijn carrière een flinke sprong door de rollen in Lord of the Rings (2001) en Star Wars (2002). Hij ontving in 2001 een koninklijke onderscheiding voor zijn bijdrage aan de televisie- en filmindustrie.

Trivia over Christopher Lee

Naar eigen zeggen spreekt Christopher Lee Frans, Italiaans, Spaans en Duits en kan hij zich ook wel redden in het Zweeds, Russisch en Grieks.

Hij stichtte in 1972 zijn eigen filmproductiebedrijf, Charlemagne Productions Ltd.

Bij wijze van hobby houdt hij de namen van alle publieke moordenaars bij in Engeland sinds de vijftiende eeuw.

Christopher Lee In het nieuws

Christopher Lee overleden

11-6-2015 Acteur Christopher Lee is overleden. De acteur was bekend van zijn rollen in Dracula en Lord of the Rings. Naast een enorme acteercarriere was hij ook muzikant. In 2013 maakte hij nog een heavy-metalalbum. Lee werd 93 jaar.

The King's Speech grote winnaar Bafta's

14-2-2011 Gisteravond werden de BAFTA's uitgereikt. De British Academy of Film and Television Arts wordt ookwel gezien als de Britse tegenhanger van de Oscars. The King's Speech en The Social Network waren de grote winnaars.

Laatste filmnieuws

Christopher Lee Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 27-5-1922, overleden 11-6-2015
Christopher Lee verwierf bekendheid met zijn rollen in horrorfilms in de jaren vijftig. Halverwege de jaren zeventig nam hij een switch naar meer main stream films. Vanaf 2001 vervulde hij verschillende rollen in Lord of the Rings en Star Wars, waard

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

78 films in Den Haag deze week

78 films in Den Haag deze weekDe laatste filmvertoning in Den Haag is vanavond om 23:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl