compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Robert Goulet

Robert Goulet

Robert Goulet: films

 
Biografie van Robert Goulet
Robert Goulet
© (c) American Broadcasting Company
Toen Robert Goulet 'Lead Kindly Light' in de kerk zong, was zijn vader zo onder de indruk dat hij enkele weken later, gelegen op zijn sterfbed, tegen zijn zoon zei dat God hem een prachtige stem gegeven had en dat hij daar iets mee moest gaan doen. Ekele jaren daarna won Goulet een beurs voor de Royal Conservatory of music en in 1951 maakte hij zijn concertdebuut. Daarnaast was hij twee jaar lang DJ.

In 1960 kreeg Goulet een van zijn grootste rollen als Lancelot in Broadways theatervoorstelling 'Camelot'. In dit stuk speelde hij samen met Richard Burton en Julie Andrews. Vervolgens verscheen Goulet in vele tv-series en films. Drie van zijn vroegste films zijn: Honeymoon Hotel, I Deal in Danger en Underground. Enkele van zijn bekendste films zijn: The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear, Mr. Wrong en Toy Story 2. Op tv verscheen Goulet onder andere in The Love Boat, Murder, She Wrote en The Simpsons.

Goulet overleed in 2007 op 73-jarige leeftijd.
Trivia over Robert Goulet
Het gerucht dat Robert Goulets echte naam Stanley Applebaum zou zijn klopt niet, hoewel dit uit de hand gelopen gerucht op vele websites en zelfs in boeken nog steeds vermeld wordt. Het gerucht is het resultaat van een grap die Goulet probeerde te vertellen aan een groep journalisten, maar die zij niet begrepen. Zie Goulets website voor het hele verhaal!
Laatste filmnieuws
Robert Goulet Feiten
acteur, stemacteur
Geboren 26-11-1933, overleden 30-10-2007
Robert Goulet werd bekend door zijn rol in de theaterproductie 'Camelot', maar hij speelde ook in een hele rits films waaronder "Honeymoon Hotel", "The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear", Mr. Wrong en Toy Story 2
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
59 films in Groningen deze week
59 films in Groningen deze weekDe laatste filmvertoning in Groningen is vanavond om 23:45 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl