compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Macy Gray

Macy Gray

Macy Gray: films

 
Biografie van Macy Gray
Macy Gray
Macy Gray is bekend om haar boze, hese stem, maar deze stem is sinds de millenniumwisseling haar handelsmerk geworden, net als haar wilde kleding. Inmiddels is ze bekend geworden door de single I Try. Ook werkte ze met Fatboy Slim op de single Demons.

Haar debuutalbum On How Life Is lag vanaf de zomer van 1999 in de winkel, maar kreeg weinig aandacht. Ze scoorde wel een aardige hit met Do Something (nummer 35 in de Top 40), maar het succes begon pas echt toen ze begin 2000 twee Grammy nominaties in de wacht sleepte en haar single I Try door steeds meer radiostations werd gedraaid. I Try werd uiteindelijk een grote hit en haar album verkocht voor het einde van het jaar driedubbelplatina.

Naarmate ze beroemder werd, ging Macy niet alleen meer experimenteren met haar uiterlijk, haar muziek ging ook anders klinken. Haar tweede album The id werd hierdoor een iets minder groot succes dan haar debuut. Maar met haar derde album The Trouble with Being Myself (2003), was Macy weer helemaal haarzelf.

Als actrice debuteerde ze in Training Day met Denzel Washington en speelde zij o.a. in Scary Movie 3 en Spider-Man.

In 2007 bracht Macy Gray weer een studio-album uit: 'Big'.
Dit album is geproduceerd door Macy Gray en Will.I.Am.
Laatste filmnieuws
Macy Gray Feiten
acteur, musicus
Geboren 9-11-1970
Macy Gray is bekend om haar boze, hese stem, maar deze stem is sinds de millenniumwisseling haar handelsmerk geworden, net als haar wilde kleding. Inmiddels is ze bekend geworden door de single I Try. Ook werkte ze met Fatboy Slim op de single Demons
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
85 films in Nijmegen deze week
85 films in Nijmegen deze weekDe laatste filmvertoning in Nijmegen is vanavond om 23:50 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl