compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU
Home > Steden > Antwerpen > Cinema zuid Antwerpen > Contact-en bioscoopinformatie

Cinema zuid Antwerpen

Contact-en bioscoopinformatie Cinema zuid Antwerpen

Cinema zuid Antwerpen

Cinema zuid Antwerpen

Bioscoop adres

Lakenstraat 14, 2000 Antwerpen (BE)

Reserverings-telefoon: +32-3-2429357

Cinema Zuid in Antwerpen programmeert vergeten filmparels, te herontdekken klassiekers, spetterende films voor jong publiek, kritische documentaires, films met een behoorlijk randje én recente topfilms.

Prijzen

regulier€ 5,00kinderen€ 3,00
65+€ 3,00studenten€ 3,00
evenementen 6, 8 of 10 euro
betalen met contant geld:  JA
reserveringssysteem:  JA

Zaalinformatie

schermen:  2
stoelen:  234
grootste aantal stoelen in één zaal:  147
3D vertoning:  NEE
IMAX vertoning:  NEE
airco:  JA
Sound System Dolby:  JA
SRD:  NEE
DTS:  NEE

Horeca

pauze tijdens voorstellingen:  NEE
bediening in de zaal:  NEE
foyer café:  JA
foyer loungeruimte:  NEE
foyer restaurant:  NEE

Voorzieningen

lift:  NEE
rolstoelvriendelijk:  JA
ringleiding:  NEE
overige activiteiten:  Upload Cinema om de 2 maanden (start oktober tot juni) Hong Kong Film Panorama (november) Latijns-Amerikaans Filmfestival (november) Jeugdfilmfestival (februari-maart) Kinderfilms op zondag (1x per maand)

Bijzonderheden

In Cinema Zuid herleeft het verleden van de cinema via reeksen als Filmhistories, Retrospectieven en Matinees. De geschiedenis van het medium wordt voortdurend herschreven, vergeten films herontdekt, verloren gewaande teruggevonden, klassiekers heruitgebracht op nieuwe kopieën, stille films voorzien van nieuwe muziek, … Cinema Zuid laat je dit allemaal mee beleven en reikt je via inleidingen, lezingen en seminaries meteen ook een context aan. Daarnaast toetsen we het verleden voortdurend aan heden en toekomst en schenken we in ons programma ruimschoots aandacht aan nieuwe en vernieuwende films van jonge filmmakers die elders nog nauwelijks kansen krijgen. Ook hier laten we het niet bij vertoningen alleen en trakteren we ons publiek op ontmoetingen met de makers, meeslepende inleidingen, verrassende interventies en boeiende gesprekken na afloop.

Aanloop

Dat het Antwerpse Zuid met zijn musea en galeries een plek is waar je als liefhebber van kunst ruimschoots aan je trekken kunt komen, is ondertussen wel bekend. Maar dat je hier ook als filmliefhebber je honger naar bewegende beelden kunt stillen, is voor velen nog een goed bewaard geheim. Sinds het Filmmuseum in 2004 verhuisde van de Meir naar de Waalsekaai en zijn filmwerking verder ontplooide onder de vleugels van het M HKA, worden in het gebouw van het FotoMuseum in twee prachtig uitgeruste zalen, dagelijks filmvoorstellingen georganiseerd. Op 12 september 2009 gaat deze filmwerking van start met een vernieuwd programma onder de klinkende naam Cinema Zuid.

Openbaar vervoer

tram 8 (Station Berchem), bus 23 (Centraal Station), bus 30, bus 34 (Station Berchem) http://www.slimweg.be/toplocaties/cinemazuid.htm

Met de auto

http://www.slimweg.be/toplocaties/cinemazuid.htm

Parkeerinformatie

gratis parkeerplek op de Gedempte Zuiderdokken

Steden in de buurt van Antwerpen

Dubbele zondag Shortezt Hour

29-11 Vandaag is de laatste dag van de dagelijkse uitzendingen van Shortcutz Amsterdam THE SHORTEZT HOUR om 20:20 worden de korte films SEE ME en A BORING DAY IN HELL vertoond en daarna volgt er een Q&A met de makers.