compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Öndög

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch van Öndög

Dulamjav Enkhtaivan (Herdswoman)

Dulamjav Enkhtaivan (Herdswoman)

Delen op facebook
Öndög
Nederlandse première: 27-8-2020
China, Mongolië, 2019, 100 min,

In de barre kou van de Mongoolse steppe wordt een moord gepleegd. Een herderin moet de plaats delict bewaken, maar zij heeft een dubbele agenda. Die zijdeling te maken hebben met de mythes van haar moederland.

Bekijk bij:

Cinemember

Öndög trailer en bijzonderheden

Öndög betekent ei.
De film won Beste film tijdens Ghent International Film Festival 2019, Nantes Three Continents Festival 2019 en Valladolid International Film Festival 2019.

Trailer van ÖndögBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Öndöghttps://i1.ytimg.com/vi/_HP6t95Ma7Y/hqdefault.jpg2020-04-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Quan'an Wang is bekend van Tuya's Marriage (2006).
Cameraman Aymerick Pilarski fotografeerde eerder "Invisible Tattoo" (2018), The Great Wall (2016) en Outcast (2014).

Recensies van Öndög

Öndög - Bioscopen, Tijden & Tickets

Öndög in de bioscoop

Wil je Öndög zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

In de barre kou van de Mongoolse steppe wordt een moord gepleegd. Een herderin moet de plaats delict bewaken, maar zij heeft een dubbele agenda.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Öndög is van een eenvoud die nog slechts zelden valt te bewonderen. De beelden laten een diepe indruk achter en vertellen een verhaal dat cinematografisch onuitwisbaar is.

Wang Quan’an won in 2007 de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn met de film Tuya's Marriage. Net als in Öndög speelde de Mongoolse steppe een belangrijke rol in die film. Öndög begint met de vondst van een overleden vrouw in een uitgedroogd graslandschap. Een jonge politieagent moet het lichaam bewaken. Al snel komt een herderin met een kameel hem gezelschap houden. Zij maakt avances en ze hebben sex in de barre kou. De vrouw komt er al snel achter dat ze zwanger is. Maar kan een baby de manier veranderen waarop zij met de rest van de wereld omgaat ? Wang Quan’an durft in zijn film lange scènes in te lassen waarin schijnbaar niets wezenlijks gebeurt. Totdat de absolute stilte van de omgeving wordt verstoord door een onverwachte levensgebeurtenis. Zoals een overlijden of een geboorte, een onverwacht gevoel van liefde, humor, warmte of filosofische overpeinzing, gecentreerd rond het enigma van de öndög. Öndög is het Mongoolse woord voor ei. Pas in het laatste deel van de film wordt duidelijk dat öndög zowel verwijst naar gefossiliseerde dinosauruseieren als naar de groeiende foetus in de moederschoot. Met zijn betoverende landschapsfotografie, zijn etnografische details en zijn memorabele no-nonsense heldin, is Öndög onweerstaanbaar en verrassend. Tot aan het excentrieke gebruik van het liedje ‘Love Me Tender’ van Elvis Presley toe.
Öndög is van een eenvoud die nog slechts zelden valt te bewonderen. De beelden laten een diepe indruk achter en vertellen een verhaal dat cinematografisch onuitwisbaar is.

Cast & Regisseur

Aorigeletu

Herdsman
Norovsambuu

Young Policeman
Gangtemuer Arild

Chief of Police
Quanan Wang

Regisseur
Öndög poster