compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Atlantis

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldSeksAngst

Pitch van Atlantis

Andriy Rymaruk (Sergiy) en Liudmyla Bileka (Katya)

Andriy Rymaruk (Sergiy) en Liudmyla Bileka (Katya)

Delen op facebook
Atlantis
Nederlandse première: 17-9-2020
Ukraïne, 2019, 106 min,

In Atlantis is het 2025, na het einde van de oorlog tussen Oekraïne-Rusland. Ex-soldaat Sergey lijdt aan PTSS en bevriendt een jonge vrijwilliger, de vriendschap brengt hoop in een door oorlog verscheurde samenleving.

Bekijk bij:

Cinemember

Atlantis trailer en bijzonderheden

De film ging in wereldpremière op het filmfestival in Venetië en won de Horizons Award (Venice Orrizonti grand prize). De film is ook geselecteerd voor het Movies that Matter Festival.
De film bestaat uit 28 shots, waarvan een hoop statische en zeer gestileerde shots zijn.
De film won Beste Film in de categorie Horizons Award tijdens het filmfestival van Venetië 2019.

Trailer van AtlantisBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Atlantishttps://i1.ytimg.com/vi/0Jz7DSa25ZU/hqdefault.jpg2020-01-09
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Valentyn Vasyanovyc maakte eerder "Riven chornoho" (2017) en Crepuscule (2014).
Speelfilmdebuut voor de hoofdrolspelers Andriy Rymaruk en Liudmyla Bileka.

Atlantis - Bioscopen, Tijden & Tickets

Atlantis in de bioscoop

Wil je Atlantis zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

2025, einde oorlog Oekraïne-Rusland. Een soldaat lijdt aan PTSS en bevriendt een jonge vrijwilliger, de vriendschap brengt hoop in een door oorlog verscheurde samenleving.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Het is 2025 en de Oekraïne-Rusland oorlog is ten einde. Ex-soldaat Sergey is mentaal beschadigd door het geweld, maar probeert de draad weer op te pakken. Na ontslag bij de plaatselijke staalfabriek vindt hij een nieuwe baan; het rondrijden van schoon drinkwater naar de weinig overgebleven bewoners van de vervuild geraakte regio. Hij komt in contact met Black Tulip, een organisatie die de lichamen van omgekomen soldaten opspoort om die een waardige begrafenis te geven. Sergey meldt zich aan als vrijwilliger. Het werk is afschuwelijk, maar biedt hem een zekere rust en verlossing. Als er tussen hem en collega vrijwilliger Katya een klein vonkje overspringt, lijkt dat zelfs een sprankje hoop. In contrast met de thematiek van de film is Atlantis een lust voor het oog. Vasyanovych heeft een ongekend oog voor compositie en kleur en creëert uit de waanzin van de oorlog een monumentaal en indringend epos. Atlantis van regisseur Valentyn Vasyanovych ging in wereldpremière op het filmfestival in Venetië en won de Horizons Award (Venice Orrizonti grand prize). De film is ook geselecteerd voor het Movies that Matter Festival.

Productiemaatschappij: Garmata Film Production, Limelite, Ukrainian State Film Agency (support)