compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU

Berlin Alexanderplatz

Pitch

Francis overleeft ternauwernood zijn vlucht vanuit West-Afrika en belandt in Berlijn. Daar is een staatloze uitschot en lijkt alleen in drugs te mogen handelen. Wanneer Francis clubeigenaar Eva ontmoet en het escortmeisje Mieze lijkt het tij te keren, maar dat wordt hem misgund.
Delen op facebook
Berlin Alexanderplatz
Canada, Duitsland, Frankrijk, Nederland, 2020, 183 min,

bijzonderheden

De film is gebaseerd op het roman van Döblin met dezelfde titel en is een eigentijdse interpretatie ervan. De hoofdpersonage Francis is de eigentijdse versie van de arbeider Franz Biberkopf in de klassieke roman van Döblin.

De film is genomineerd voor een Gouden Beer tijdens het Berlin International Film Festival 2020 en won eerder tijdens het Rotterdam International Film Festival de Eurimages Award voor regisseur Burhan Qurbani.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Burhan Qurbani maakte eerder Wir sind jung. Wir sind stark. (2014) en Shahada (2010).
De tv-serie Berlin Alexanderplatz (1980) werd geregisseerd door Rainer Werner Fassbinder die het bedoeld had als een 15 uur durende film.
De Nederlandse acteur Nils Verkooijen speelt de rol van Berta, hij is bekend van zijn rollen in Knielen op een bed violen (2016), Michiel de Ruyter (2015) en Spijt! (2013).

Berlin Alexanderplatz - Bioscopen, Tijden & Tickets

Berlin Alexanderplatz in de bioscoop

Wil je Berlin Alexanderplatz zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Eigentijdse filmadaptatie van het roman met dezelfde titel. Een West-Afrikaanse vluchteling worstelt om eindelijk eens wat geluk te mogen proeven in Berlijn.Meer films op DVD / BR

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: arte, Deutscher Filmförderfonds (DFFF), Entertainment One, Eurimages, Lemming Film, Medienboard Berlin-Brandenburg, Netherlands Fund for Film, Sommerhaus Filmproduktion, Wild at Art

Nieuws over Berlin Alexanderplatz