compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 23-11 t/m 29-11
Film van de week!
MENU

Berlin Alexanderplatz

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 14 jaarSeksGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Berlin Alexanderplatz

Welkett Bungué (Francis) en Jella Haase (Mieze)

Welkett Bungué (Francis) en Jella Haase (Mieze)

Delen op facebook
Berlin Alexanderplatz
Nederlandse première: 6-8-2020
Canada, Duitsland, Frankrijk, Nederland, 2020, 183 min,

Francis overleeft ternauwernood zijn vlucht vanuit West-Afrika en belandt in Berlijn. Daar is een staatloze uitschot en lijkt alleen in drugs te mogen handelen. Wanneer Francis clubeigenaar Eva ontmoet en het escortmeisje Mieze lijkt het tij te keren, maar dat wordt hem misgund.

Bekijk bij:

CinemembermeJane

Berlin Alexanderplatz trailer en bijzonderheden

De film is gebaseerd op het roman van Döblin met dezelfde titel en is een eigentijdse interpretatie ervan. De hoofdpersonage Francis is de eigentijdse versie van de arbeider Franz Biberkopf in de klassieke roman van Döblin.

De film is genomineerd voor een Gouden Beer tijdens het Berlin International Film Festival 2020 en won eerder tijdens het Rotterdam International Film Festival de Eurimages Award voor regisseur Burhan Qurbani.

Trailer van Berlin AlexanderplatzBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Berlin Alexanderplatzhttps://i1.ytimg.com/vi/PrJ2SXBbDow/hqdefault.jpg2020-07-02
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Burhan Qurbani maakte eerder Wir sind jung. Wir sind stark. (2014) en Shahada (2010).
De tv-serie Berlin Alexanderplatz (1980) werd geregisseerd door Rainer Werner Fassbinder die het bedoeld had als een 15 uur durende film.
De Nederlandse acteur Nils Verkooijen speelt de rol van Berta, hij is bekend van zijn rollen in Knielen op een bed violen (2016), Michiel de Ruyter (2015) en Spijt! (2013).

Recensies van Berlin Alexanderplatz

Berlin Alexanderplatz - Bioscopen, Tijden & Tickets

Berlin Alexanderplatz in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Berlin Alexanderplatz zien? Koop of huur de film hier:


meJane Cinemember

Eigentijdse filmadaptatie van het roman met dezelfde titel. Een West-Afrikaanse vluchteling worstelt om eindelijk eens wat geluk te mogen proeven in Berlijn.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Vluchteling Francis maakt de gevaarlijke oversteek van Afrika naar Europa. Als hij uiteindelijk in Berlijn aankomt en aan een nieuw leven begint, zweert hij om dat als een goed mens te doen. Door zijn status als illegale vluchteling blijkt dat echter praktisch onmogelijk. Francis valt in handen van drugsdealer Reinhold. Onder invloed van hem verandert Francis in Franz, een genadeloze crimineel. Het eerlijke leven wat hij probeerde te leiden, is opeens verder weg dan ooit.

Productiemaatschappij: arte, Deutscher Filmförderfonds (DFFF), Entertainment One, Eurimages, Lemming Film, Medienboard Berlin-Brandenburg, Netherlands Fund for Film, Sommerhaus Filmproduktion, Wild at Art

Nieuws over Berlin Alexanderplatz