compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Bibi Seshanbe

Pitch

In Bibi Seshanbe voeren verschillende generaties Oezbeekse vrouwen dagelijkse handelingen uit: zowel rituelen als het huishouden. Drie elementen komen samen: het sprookje; het ritueel; en het verhaal van een hedendaagse goede fee, of ‘Koningin van de Dinsdag'. Die wordt uitgebeeld door Bibisora Aripova, een arts die een centrum heeft opgezet voor vrouwelijke brandwondenslachtoffers die verstoten zijn door hun familie.
Delen op facebook
Bibi Seshanbe
2022,

bijzonderheden

Saodat Ismailova maakte de film Bibi Seshanbe (2022) specifiek om te vertonen in de context van een installatie, zoals afgelopen zomer tijdens Documenta 15 in Kassel. Maar speciaal voor Eye on Art heeft Ismailova toestemming gegeven om het werk, dat niet te zien is in de tentoonstelling 18,000 Worlds, in de bioscoopzaal te vertonen.

Bibi Seshanbe Ona, wat letterlijk ‘De Koningin van de Dinsdag’ betekent, is een wijdverbreid zegeningsritueel in Centraal-Azië. Het bevat elementen van animalisme, Zoroastrisme en een oud verhaal dat vergelijkbaar is met Assepoester. Het wordt uitgevoerd in een kleine cirkel vrouwen met het koken van speciaal traditioneel eten, het aansteken van kaarsen en waarzeggerij aan de hand van meel. In Oezbekistan en Tadzjikistan wordt het nog steeds uitgevoerd.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Bibi Seshanbe - Bioscopen, Tijden & Tickets

Bibi Seshanbe in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Bibi Seshanbe zien? Koop of huur de film hier:Verschillende generaties Oezbeekse vrouwen voeren dagelijkse handelingen uit: zowel rituelen als het huishouden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series