compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

Christo: Walking on Water

****1/2
Waardering: 4.3/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van Christo: Walking on Water

Christo: Walking on Water filmstill

Christo: Walking on Water filmstill

Delen op facebook
Christo: Walking on Water
Nederlandse première: 23-5-2019
Duitsland, Italië, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten, 2018, 105 min,

Tien jaar na het overlijden van zijn vrouw, probeert Christo de grootschalige kunstinstallatie The Floating Piers te realiseren, die zij samen hadden bedacht. Het wordt een ware strijd met overheden, met de natuur en met het publiek.

Bekijk bij:

Christo: Walking on Water trailer en bijzonderheden

De filmmakers hadden volledige toegang tot het proces, van de opkomst tot de voltooiing van zijn tot nu toe grootste project.

Trailer van Christo: Walking on WaterBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Christo: Walking on Waterhttps://i1.ytimg.com/vi/ocglySWJBtE/hqdefault.jpg2019-03-27
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Christo was ook eerder te zien in Herb and Dorothy (2008) en "Umbrellas" (1994)

Christo: Walking on Water - Bioscopen, Tijden & Tickets

Christo: Walking on Water in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Christo: Walking on Water zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


10 jaar na het overlijden van zijn vrouw, probeert Christo het kunstwerk The Floating Piers te realiseren, die zij samen hadden bedacht.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Christo: Walking on Water is een energieke en liefdevolle documentaire over de knotsgekke realisering van The Floating Piers, het gigantische kunstwerk van superster kunstenaar Christo waar hij en zijn inmiddels overleden vrouw en partner Jeanne-Claude jarenlang over hadden gedroomd.

Tien jaar na het overlijden van zijn vrouw en partner Jeanne-Claude, besluit de internationaal gerenommeerde kunstenaar Christo het kunstwerk te realiseren dat zij samen jaren eerder al voor ogen hadden: The Floating Piers. Christo geeft de filmmakers volledige toegang tot het proces, van de opkomst tot de voltooiing van zijn meest recente grootschalige kunstinstallatie. In het proces om het gigantische meesterwerk tot stand te brengen worden Christo en zijn team flink op de proef gesteld: ze worden geconfronteerd met logistieke nachtmerries, complexe botsingen tussen kunst en politiek en de pure, onpartijdige kracht van de natuur – gefilmd met adembenemende opnames vanuit de lucht en fly-on-the-wall camera’s. Terwijl Christo’s prachtige droom zich over het water uitrolt, charmeert zijn uitgesproken en temperamentvolle persoonlijkheid. De energieke en liefdevolle documentaire Christo: Walking on Water is een onnavolgbare reis naar Christo’s wereld, soms op het randje van het absurde.

Cast & Regisseur