compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU

Czechs Against Czechs

***00
Waardering: 3/5

Pitch

Een Tsjechische man verhuist naar een gypsy-getto en probeert achter te komen waarom dit gebied zou afglijdt en bevriend zowel anti-Roma Tsjechen als een Roma-familie.
Delen op facebook
Czechs Against Czechs
Tsjechië, 2015, 88 min,

bijzonderheden

De film is een soort dagboek-documentaire Tomás Kratochvíl, maar hij grijpt ook actief in de gebeurtenissen als regisseur. Hij schreef, monteerde, filmde en nam het geluid ook zelf op voor deze film.
De film kreeg een speciale vermelding van de jury tijdens het Jihlava International Documentary Film Festival 2015, "voor het indrukwekkend gebruik van een persoonlijke dagboek welke sociale stereotyperingen en vooroordelen tart".

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Tomás Kratochvíl is op verschillende wijze actief in de filmwereld naast de regie, zo is hij ook bezig geweest als acteur en werkte hij mee aan de mozaïek-vertelling "Kosnice" (2012).

Czechs Against Czechs - Bioscopen, Tijden & Tickets

Czechs Against Czechs in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Czechs Against Czechs zien? Koop of huur de film hier:Semi-docu van een Tsjechische man die in een Roma-getto gaat wonen en uiteindelijk een familie bevriend.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Hypermarket Film

Cast & Regisseur