compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 21-1 t/m 27-1
Film van de week!
MENU

De Arm Van Jezus

***1/20
Waardering: 3.3/5
Voor alle leeftijden

Pitch

Een mijnwerker steelt het loon van zijn collega's om de overtocht naar Amerika te betalen. Zijn zoon reist hem jaren later achterna, maar vindt hem niet. Voor zaken wordt hij vanuit Chicago naar Rotterdam gestuurd; daar heeft het lot verrassingen voor hem in petto.
Delen op facebook
De Arm Van Jezus
Nederland, 2003, 71 min,

bijzonderheden

Winnaar van de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek tijdens het Nederlans Film Festival 2003. De film schakelt voortdurend tussen heden en verleden. Beide verhalen spelen zich af in Rotterdam, alleen elk in een andere tijd en met een andere hoofdrolspeler. Alle rollen worden overigens gespeeld door de leden van de Zaanse band 'De Kift'.
'De Arm van Jezus' werd gemaakt voor VPRO's De Nieuwe Lola's, een voortzetting van de dramaseries Lolamoviola en Goede Daden bij Daglicht.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

André van der Hout (Maassluis, 1958) studeerde geschiedenis. Hij maakt onder meer films in eigen beheer op Super-8, documentaires voor de omroep NOS en verzorgt ruimtelijke presentatievormen voor musea en manifestaties. Zijn korte film De Overkant werd in 1998 genomineerd voor een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival.

Recensies van De Arm Van Jezus

De Arm Van Jezus - Bioscopen, Tijden & Tickets

De Arm Van Jezus in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je De Arm Van Jezus zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Surrealistisch drama over een zoon die in Rotterdam op zoek gaat naar zijn vader.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Riba Filmproductions, VPRO