compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

De keuze van mijn vader

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch van De keuze van mijn vader

De keuze van mijn vader filmstill

De keuze van mijn vader filmstill

Delen op facebook
De keuze van mijn vader
Nederlandse première: 22-6-2017
79 min,

Yan Ting Yuen probeert in deze documentaire achter de persoonlijke geschiedenis van haar zwijgzame vader te komen, restauranthouder in Maastricht. Ze komt erachter dat zijn geschiedenis nauw samen hangt met die van China: de hongersnood, de Culturele Revolutie en de exodus.

De keuze van mijn vader trailer en bijzonderheden

Yan Ting Yuen werd geboren in Hong Kong maar verhuisde op haar zesde met haar ouders naar Nederland.

Trailer van De keuze van mijn vaderBekijk de trailer en de beste filmstills van de film De keuze van mijn vaderhttps://i1.ytimg.com/vi/72Hp7JHoLJc/hqdefault.jpg2017-05-23
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Yan Ting Yuen maakte eerder de documentaire Het Geheim van de Hema.

De keuze van mijn vader - Bioscopen, Tijden & Tickets

De keuze van mijn vader in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je De keuze van mijn vader zien? Koop of huur de film hier:Yan Ting Yuen probeert in deze documentaire achter de persoonlijke geschiedenis van haar zwijgzame vader te komen, restauranthouder in Maastricht. Ze komt erachter dat zijn geschiedenis nauw samen hangt met die van China.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Het kleine verhaal van de vader en de familie van regisseuse Yan Ting Yuen verteld tegen de achtergrond van de grote geschiedenis van China en de Chinese diaspora.

In De keuze van mijn vader (My Fathers Choice) probeert Yan Ting Yuen (Het geheim van de HEMA) toegang te krijgen tot de persoonlijke geschiedenis van haar zwijgzame vader, Chinees restauranthouder in Maastricht, en zijn familie. Hierbij komt ze er achter dat deze onlosmakelijk is verbonden met de grote ontwikkelingen van de afgelopen halve eeuw in China. Zoals de hongersnood in de jaren vijftig, de Culturele Revolutie in de jaren zestig en de exodus naar het Westen in de jaren zeventig. Er ontrolt zich een verhaal waarin voortdurend de verhouding tussen het individuele en het collectieve, tussen de kleine persoonlijke belevenissen en de grote wereldgeschiedenis op scherp staat. De keuzes van de vader lijken rationeel en onontkoombaar met het oog op de grote veranderingen. Migratie naar een betere plek elders lijkt logisch. Maar is het uiteindelijk echt altijd beter om weg te gaan dan te blijven? Valt er wat te kiezen? Wie of wat bepalen uiteindelijk de keuzes in je leven?

Cast & Regisseur

Nieuws over De keuze van mijn vader