compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

De Wilde Stad

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van De Wilde Stad

De Wilde Stad filmstill

De Wilde Stad filmstill

Delen op facebook
De Wilde Stad
Nederlandse première: 1-3-2018
Nederland, 2018, 85 min,

In Amsterdam wemelt het van de wilde dieren die zich hebben aangepast aan het jachtige grotestadsleven. Op de meest onwaarschijnlijke plekken blijken de meest onwaarschijnlijke dieren te leven.

Bekijk bij:

Disney+

De Wilde Stad trailer en bijzonderheden

De documentaire is gefilmd vanuit het perspectief van de dieren, waardoor de mensen en de stad Amsterdam worden gereduceerd tot decor.

Trailer van De Wilde StadBekijk de trailer en de beste filmstills van de film De Wilde Stadhttps://i1.ytimg.com/vi/a7s8wGkqtHQ/hqdefault.jpg2018-02-13
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Filmmaker Mark Verkerk maakte al eerder een documentaire over dieren die overleven in een kunstmatige omgeving. In 2013 maakte hij samen met 'veldregisseur' Ruben Smit De nieuwe wildernis over dieren die gedurende vier jaargetijden probeerden te overleven in de Oostvaardersplassen in Flevoland.

De Wilde Stad - Bioscopen, Tijden & Tickets

De Wilde Stad in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je De Wilde Stad zien? Koop of huur de film hier:


Disney+

Documentaire over het verborgen leven van wilde dieren in Amsterdam. Ze hebben zich onwaarschijnlijk goed aangepast aan de woestenij van beton en staal.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

'Je gaat het pas zien als je het doorhebt.' (Johan Cruijff)

Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur.
Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven , simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop (voice-over: Martijn Fischer).

Productiemaatschappij: Ems Films

Cast & Regisseur

Nieuws over De Wilde Stad