compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Dovlatov

Dovlatov

***00
Waardering: 3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

biografie, drama, filmhuis

Pitch van Dovlatov
Milan Maric (Sergei Dovlatov)
Milan Maric (Sergei Dovlatov)
Delen op facebook
Dovlatov
Nederlandse première: 11-7-2019
Polen, Russische Federatie, Servië en Montenegro, 2018, 126 min,
Sovjet-Unie, 1971. De Russisch-Joodse schrijver Sergei Dovlatov (1941-1990) krijgt zijn ironische teksten niet gepubliceerd. Hij vermoedt dat hij op de zwarte lijst van Brezjnev zit.
trailer en bijzonderheden over Dovlatov
De film heeft meerdere prijzen gewonnen en nominaties in de wacht gesleept, waaronder een Zilveren Beer (Berlijn) voor Elena Okopnaya, vrouw van Aleksey German Jr., voor kostuumontwerp en productie-ontwerp, en een speciale vermelding voor de Dinko Tucakovic (filmcritici) tijdens het FEST International Film Festival 2018.
De film wordt uitgebracht middels het zomerprogramma Previously Unreleased van EYE filmmuseum, een achttal films die het goed deden op festivals, maar in Nederland niet uitgebracht zijn.
Aanloop van Dovlatov
Aleksei German Jr. (Moskou, 1976) studeerde hij aan het Gerasimov Institute of Cinematography (VGIK). Zijn speelfilmdebuut The Last Train (2003) won de Luigi de Laurentiis Special Mention Award op het filmfestival van Venetië in 2003. Zijn derde film Paper Soldier (2008) was ook te zien in Venetië, waar hij onder andere de Zilveren Leeuw voor Beste Regie won.
BioscoopAgenda van Dovlatov

Dovlatov in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Dovlatov zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 23 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Sovjet-Unie, 1971. De Russisch-Joodse schrijver Sergei Dovlatov krijgt zijn ironische teksten niet gepubliceerd. Hij vermoedt dat hij op de zwarte lijst van Brezjnev zit.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Aleksei German Jr. maakt gebruik van grootse scènes en lange trackingshots om de wereld van de Russisch-Joodse schrijver Sergei Dovlatov (1941-1990) op te roepen.

Aleksei German Jr. maakt gebruik van grootse scenes en lange trackingshots om de wereld van de Russisch-Joodse schrijver Sergei Dovlatov (1941-1990) op te roepen. Diens briljante ironische teksten waren verboden in de Sovjet-Unie onder Brezjnev. Het tragikomische portret van rebellie en aanpassing toont ook een tijdperk van destructieve stagnatie.