compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU

Dovlatov

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Dovlatov

Milan Maric (Sergei Dovlatov)

Milan Maric (Sergei Dovlatov)

Delen op facebook
Dovlatov
Nederlandse première: 11-7-2019
Polen, Russische Federatie, Servië en Montenegro, 2018, 126 min,

Sovjet-Unie, 1971. De Russisch-Joodse schrijver Sergei Dovlatov (1941-1990) krijgt zijn ironische teksten niet gepubliceerd. Hij vermoedt dat hij op de zwarte lijst van Brezjnev zit.

Dovlatov trailer en bijzonderheden

De film heeft meerdere prijzen gewonnen en nominaties in de wacht gesleept, waaronder een Zilveren Beer (Berlijn) voor Elena Okopnaya, vrouw van Aleksey German Jr., voor kostuumontwerp en productie-ontwerp, en een speciale vermelding voor de Dinko Tucakovic (filmcritici) tijdens het FEST International Film Festival 2018.
De film wordt uitgebracht middels het zomerprogramma Previously Unreleased van EYE filmmuseum, een achttal films die het goed deden op festivals, maar in Nederland niet uitgebracht zijn.

Trailer van DovlatovBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Dovlatovhttps://i1.ytimg.com/vi/avlIsDu3Z1g/hqdefault.jpg2019-07-02
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Aleksei German Jr. (Moskou, 1976) studeerde hij aan het Gerasimov Institute of Cinematography (VGIK). Zijn speelfilmdebuut The Last Train (2003) won de Luigi de Laurentiis Special Mention Award op het filmfestival van Venetië in 2003. Zijn derde film Paper Soldier (2008) was ook te zien in Venetië, waar hij onder andere de Zilveren Leeuw voor Beste Regie won.

Dovlatov - Bioscopen, Tijden & Tickets

Dovlatov in de bioscoop

Wil je Dovlatov zien? Koop of huur de film hier:Sovjet-Unie, 1971. De Russisch-Joodse schrijver Sergei Dovlatov krijgt zijn ironische teksten niet gepubliceerd. Hij vermoedt dat hij op de zwarte lijst van Brezjnev zit.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Aleksei German Jr. maakt gebruik van grootse scènes en lange trackingshots om de wereld van de Russisch-Joodse schrijver Sergei Dovlatov (1941-1990) op te roepen.

Aleksei German Jr. maakt gebruik van grootse scenes en lange trackingshots om de wereld van de Russisch-Joodse schrijver Sergei Dovlatov (1941-1990) op te roepen. Diens briljante ironische teksten waren verboden in de Sovjet-Unie onder Brezjnev. Het tragikomische portret van rebellie en aanpassing toont ook een tijdperk van destructieve stagnatie.

Productiemaatschappij: Art and Pop Corn (co-production), Message Film (co-production), Metrafilms, Saga

Huidige prijsvraag