compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > El Reino

El Reino

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama, filmhuis, thriller

Pitch van El Reino
El Reino filmstill
El Reino filmstill
Delen op facebook
El Reino
Nederlandse première: 4-7-2019
Frankrijk, Spanje, 2018, 122 min,
Spanje, 2007. De charismatische en machtige politicus Manuel López-Vidal dankt zijn carrière deels aan schimmige deals die hij gesloten heeft. Wanneer de kranten met onthullingen over corruptie en machtsmisbruik komen, is Manuel bereid om geen middel ongebruikt te laten om aan de macht te blijven.
El Reino trailer en bijzonderheden
Het wordt in de film niet duidelijk tot welke partij de politicus hoort, maar wel dat hij president is van een autonome regio, zoiets als een staat in de VS.
De film heeft heel veel Spaanse filmprijzen gewonnen, waaronder 7 Goya's, in totaal heeft de film 28 filmprijzen gewonnen en 26 nominaties.
Aanloop
Rodrigo Sorogoyen regisseerde eerder a sl co-regisseur Stockholm (2013) en Que Dios nos perdone (2016).
Antonio de la Torre speelde eerder in Azuloscurocasinegro (2006), Tarde para la ira (2016) en Que Dios nos perdone (2016).
El Reino - Bioscopen, Tijden & Tickets

El Reino in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.


Synopsis distributeur
Manuel Gómez Vidal is een geliefde en charismatische politicus die het goed voor elkaar heeft: hij heeft veel aanzien, een liefdevolle familie en veel vrienden. Maar hij is ook onderdeel van een corrupt politiek systeem, waar ieder zich verrijkt met publiek geld. Terwijl hij een collega en goede vriend die zich schuldig maakt aan corruptie indekt, wordt hij zelf het middelpunt van de aandacht en schuiven zijn partijgenoten alle schuld op hem. Manuel is echter vastberaden en doet er alles aan om zijn macht te behouden. Een Spaanse politicus, rijk geworden door schimmige deals en connecties, dreigt zijn partij te gronde te richten wanneer hij zelf in een schandaal verwikkeld raakt. De politieke thriller El Reino(The Realm) was één van de grote winnaars dit jaar bij de uitreiking van de Goya's, de Spaanse Oscars. De film sleepte maar liefst zeven prijzen in de wacht waaronder die voor Beste Regie voor regisseur Rodrigo Sorogoyen (Que Dios Nos Perdone, 2016) en acteur Antonio de La Torre, die net als in de vorige film van Sorogoyen de hoofdrol speelt.