compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU

El Reino

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van El Reino

El Reino filmstill

El Reino filmstill

Delen op facebook
El Reino
Nederlandse première: 4-7-2019
Frankrijk, Spanje, 2018, 122 min,

Spanje, 2007. De charismatische en machtige politicus Manuel López-Vidal dankt zijn carrière deels aan schimmige deals die hij gesloten heeft. Wanneer de kranten met onthullingen over corruptie en machtsmisbruik komen, is Manuel bereid om geen middel ongebruikt te laten om aan de macht te blijven.

Bekijk bij:

Cinemember

El Reino trailer en bijzonderheden

Het wordt in de film niet duidelijk tot welke partij de politicus hoort, maar wel dat hij president is van een autonome regio, zoiets als een staat in de VS.
De film heeft heel veel Spaanse filmprijzen gewonnen, waaronder 7 Goya's, in totaal heeft de film 28 filmprijzen gewonnen en 26 nominaties.

Trailer van El ReinoBekijk de trailer en de beste filmstills van de film El Reinohttps://i1.ytimg.com/vi/d9vledC2rO4/hqdefault.jpg2019-04-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Rodrigo Sorogoyen regisseerde eerder a sl co-regisseur Stockholm (2013) en Que Dios nos perdone (2016).
Antonio de la Torre speelde eerder in Azuloscurocasinegro (2006), Tarde para la ira (2016) en Que Dios nos perdone (2016).

El Reino - Bioscopen, Tijden & Tickets

El Reino in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je El Reino zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Spanje, 2007. De charismatische en machtige politicus Manuel López-Vidal dankt zijn carrière deels aan schimmige deals die hij gesloten heeft. Wanneer deze corruptie beerput opent gaat, is hij bereid tot alles om zijn macht te behouden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Manuel Gómez Vidal is een geliefde en charismatische politicus die het goed voor elkaar heeft: hij heeft veel aanzien, een liefdevolle familie en veel vrienden. Maar hij is ook onderdeel van een corrupt politiek systeem, waar ieder zich verrijkt met publiek geld. Terwijl hij een collega en goede vriend die zich schuldig maakt aan corruptie indekt, wordt hij zelf het middelpunt van de aandacht en schuiven zijn partijgenoten alle schuld op hem. Manuel is echter vastberaden en doet er alles aan om zijn macht te behouden. Een Spaanse politicus, rijk geworden door schimmige deals en connecties, dreigt zijn partij te gronde te richten wanneer hij zelf in een schandaal verwikkeld raakt. De politieke thriller El Reino(The Realm) was één van de grote winnaars dit jaar bij de uitreiking van de Goya's, de Spaanse Oscars. De film sleepte maar liefst zeven prijzen in de wacht waaronder die voor Beste Regie voor regisseur Rodrigo Sorogoyen (Que Dios Nos Perdone, 2016) en acteur Antonio de La Torre, die net als in de vorige film van Sorogoyen de hoofdrol speelt.

Productiemaatschappij: Atresmedia Cine, Bowfinger International Pictures, Film Stock Investment, Le Pacte (production), Mondex&cie, Tornasol Films, Trianera Producciones Cinematográficas, A.I.E

Cast & Regisseur

Ana Wagener

La Ceballos
José María Pou

Frias (as José María Pou)
Antonio de la Torre

Manuel López-Vidal