compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Elder's Corner

Pitch van Elder's Corner

Elder's Corner filmstill

Elder's Corner filmstill

Delen op facebook
Elder's Corner
Nigeria, Verenigde Staten, 2020, 97 min,

De jonge Brits-Nigeriaanse filmmaker ontdekt dat de muziekiconen van de Nigeriaanse muziek geen kopieën van hun eigen opnames bezitten. Hij gaat dit recht zetten en neemt alles weer op van Juju tot Afrobeat en alles er tussen in. Het wordt een episch verhaal over overleven en de onmiskenbare kracht van muziek om het heden opnieuw te verbinden.

bijzonderheden

Historische muziekdocumentaire waarbij de muzikale ontwikkeling synchroon lijkt te lopen met de sociaal-politieke evolutie van Nigeria vanaf de koloniale jaren vijftig tot de nationalistische beweging en onafhankelijkheid in de jaren zestig. Zeldzaam archiefmateriaal kleurt deze tour vol optredens door de geschiedenis van de nationale muziek van Nigeria.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Documentairedebuut van Siji Awoyinka.

Elder's Corner - Bioscopen, Tijden & Tickets

Elder's Corner in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Elder's Corner zien? Koop of huur de film hier:Nigeriaanse muzikanten hebben aan de basis gestaan van enkele van Afrika's meest prominente muzikale bewegingen: van Juju tot Afrobeat. Alleen er zijn bijna geen geluidsopnames.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Skinnyboy Productions

Cast & Regisseur

Siji Awoyinka

Regisseur