compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Fitzcarraldo

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatieAngstDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Fitzcarraldo

Delen op facebook
Fitzcarraldo
Nederlandse première: 15-6-2023
Peru, West-Duitsland, 1982, 158 min,

Fitzcarraldo (Kinsky) is een bezeten operaliefhebber die een operagebouw wil bouwen in de jungle. Om dit te verwezelijken, moet hij eerst een fortuin vergaren in de rubberhandel. Zijn sluwe plan is om met behulp van indianen een enorme boot over een berg te verplaatsen.

Fitzcarraldo trailer en bijzonderheden

Mick Jagger and Jason Robards werden vervangen door Klaus Kinski. De productie werd gedocumenteerd in de film Burden of Dreams (1982).

Trailer van FitzcarraldoBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Fitzcarraldohttps://i1.ytimg.com/vi/4vkpiPUYocI/hqdefault.jpg2023-06-01
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Werner Herzog regisseerde eerder o.a. ook Herz aus Glas (1976) en Nosferatu: Phantom der Nacht (1979).

Fitzcarraldo - Bioscopen, Tijden & Tickets

Fitzcarraldo in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Fitzcarraldo zien? Koop of huur de film hier:Fitzcarraldo is een bezeten operaliefhebber die een operagebouw wil bouwen in de jungle. Zijn sluwe plan is om met behulp van indianen een enorme boot over een berg te verplaatsen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Zakenman Fitzcarraldo (Klaus Kinski) wil een operahuis laten bouwen in het Peruaanse regenwoud – om bij zijn kavel te komen laat hij een stoomboot over de heuvels trekken.

Zakenman Fitzcarraldo (Klaus Kinski) wil een operahuis laten bouwen in het Peruaanse regenwoud – om bij zijn kavel te komen laat hij een stoomboot over de heuvels trekken. De levensgevaarlijke krachttoer werd zonder trucage gefilmd. Het is een plan dat anderen voor waanzinnig zouden houden. Herzog en Kinski zijn opnieuw tot elkaar veroordeeld. Peru, begin 20ste eeuw: zakenman Brian Sweeney Fitzgerald, bijgenaamd ‘Fitzcarraldo’, is gek van opera, en in het bijzonder van de wereldberoemde tenor Enrico Caruso. Voor hem wil hij, midden in het regenwoud, een operahuis laten bouwen. Om het benodigde geld te verzamelen koopt Fitzcarraldo een kavel voor een rubberplantage en scheept zich in op een stoomboot naar het oerwoud. Dat is, in een paar regels, het verhaal van Fitzcarraldo, een man die niet alleen zijn dromen droomt maar ze ook tot werkelijkheid wil maken, tegenslagen niettegenstaande. Een typisch Herzog-personage dus, op maat gesneden voor Herzogs ‘liebster Feind’, Klaus Kinski. (De twee stonden elkaar ook bij de opnamen van andere producties – Aguirre…, Nosferatu…, Woyczek en Cobra Verde – naar het leven, Herzog dreigde zelfs een keer Kinski neer te schieten.) Zijn minnaar, Molly, wordt gespeeld door Claudia Cardinale. Onderdeel Gouden Palm-competitie in Cannes en genomineerd voor een Golden Globe. Deze digitaal gerestaureerde film is beschikbaar in de Duitse of Engelse taal en met Nederlandse of Engelse ondertitels. Deze film is onderdeel van het filmprogramma bij de tentoonstelling ‘Werner Herzog – The Ecstatic Truth’, van 18 juni t/m 1 oktober 2023 in Eye Filmmuseum.

Productiemaatschappij: Werner Herzog Filmproduktion, Wildlife Films Peru

Cast & Regisseur

Klaus Kinski

Brian Sweeney Fitzgerald - 'Fitzcarraldo'
José Lewgoy

Don Aquilino
Peter Berling

Opera Manager
Huerequeque Enrique Bohorquez

Huerequeque (The Cook) (as Huerequeque Enrique Bohórquez)
Werner Herzog

Regisseur