compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU
Home > Films > Fjord

Fjord

Voor alle leeftijden

Pitch

De Noorse fjorden zijn de meest indrukwekkende landschappen van Europa. In de diepe, koude wateren schuilt een verrassend rijke onderwaterwereld: van uitgestrekte koraalriffen vol lichtgevende zeediertjes tot op haring jagende orka’s en bultrugwalvissen. De prijswinnende natuurfilmer Jan Haft onthult de bijzondere en betoverende rijkdom die verborgen ligt in het donkere water...
Delen op facebook
Fjord
Nederlandse première: 5-3-2020
2017, 52 min,

Fjord - Bioscopen, Tijden & Tickets

Fjord in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

De Noorse fjorden zijn de meest indrukwekkende landschappen van Europa. In de diepe, koude wateren schuilt een verrassend rijke onderwaterwereld: van uitgestrekte koraalriffen vol lichtgevende zeediertjes tot op haring jagende orka’s en bultrugwalvissen. De prijswinnende natuurfilmer Jan Haft onthult de bijzondere en betoverende rijkdom die verborgen ligt in het donkere water. In de diepe fjorden overleven dieren en planten in een fascinerende samenleving die voor het eerst in beeld wordt gebracht. Fjord is een intiem portret van een unieke wildernis.

Productiemaatschappij: ARTE (co-production), Nautilusfilm, NDR, Norddeutscher Rundfunk (NDR) (co-production), Studio Hamburg DocLights (co-production), Sveriges Television (SVT) (co-production), Österreichischer Rundfunk (ORF) (co-production)

Huidige prijsvraag

Cast & Regisseur