compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 25-11 t/m 1-12
Film van de week!
MENU

Ford Transit

Pitch

Een documentaire (?) over het leven van een jonge Palestijnse taxichauffeur, die langs barrières en sluiproutes zijn weg probeert te vinden. Beetje bij beetje komen we meer over hem en zijn gedachten te weten.
Delen op facebook
Ford Transit
Nederland, 2002, 80 min,

bijzonderheden

De film werd door de VPRO teruggetrokken als inzending voor het Nederlands Filmfestival 2003 omdat enkele cruciale fragmenten in scène bleken te zijn gezet.
Winnaar van de zogeheten 'In The Spirit Of Freedom Award', een Israëlische prijs die jaarlijks wordt toegekend aan de internationale productie die het best het thema mensen- en burgerrechten behandelt.
Citaat uit de film: 'Over ons Palestijnen zou je kunnen zeggen dat we allang dood zijn, maar we wachten nog steeds op onze begrafenis'...
De witte Fordbusjes die overal in Palestina rondrijden, behoorden ooit toe aan het Israëlische leger die ze na de akkoorden van Oslo aan voormalige collaborateurs gaf als bron van inkomen. Al snel werden ze doorverkocht en werden ze ingezet als taxi's. Nu rijden er duizenden van dergelijke busjes rond en is de markt redelijk verzadigd.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Hany Abu-Assad regisseerde eerder ook Het 14e Kippetje (1998) en Rana's Wedding (2002).

Ford Transit - Bioscopen, Tijden & Tickets

Ford Transit in de bioscoop

Wil je Ford Transit zien? Koop of huur de film hier:Een documentaire (?) over het leven van een jonge Palestijnse taxichauffeur. Beetje bij beetje komen we meer over hem en zijn gedachten te weten.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Augustus Film

Cast & Regisseur