compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 3-12 t/m 9-12
Film van de week!
MENU

Generación Desaparecida

Pitch

Vier mensen van wie naasten zijn 'verdwenen' tijdens de Argentijnse militaire dictatuur laten zien dat de tijd niet alle wonden heelt - of zou mogen helen.
Delen op facebook
Generación Desaparecida
Argentinië, 2003, 52 min,

bijzonderheden

Tijdens de militaire dictatuur in Argentinië, eind jaren zeventig, zijn ten minste tienduizend mensen ‘verdwenen’ (anderen denken dertigduizend). Hoe diep zijn de wonden? Bij de achtergebleven familieleden zijn die een generatie later nog niet geheeld. Drie vrouwen (onder wie Clara, bijna 90 jaar, die als Poolse jodin de oorlog overleefde en aan de Argentijnse dictatuur haar kinderen kwijtraakte) en een jonge man (die in de dictatuur beide ouders verloor en aan de drugs raakte) vertellen verhalen vol pijn. Maar Nora, de jongste vrouw, komt ook in actie: het is bekend waar de voormalige beulen wonen en Nora verzamelt publiek om haar eis tot berechting kracht bij te zetten. De film is gemaakt met ondersteuning van Amnesty International.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Generación Desaparecida - Bioscopen, Tijden & Tickets

Generación Desaparecida in de bioscoop

Wil je Generación Desaparecida zien? Koop of huur de film hier:Vier mensen van wie naasten zijn 'verdwenen' tijdens de Argentijnse militaire dictatuur laten zien dat de tijd niet alle wonden heelt - of zou mogen helen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur

Jan Thielen

Regisseur