compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Harlan County, U.S.A.

****0
Waardering: 4/5

Pitch

In de jaren '30 is het Amerikaanse steenkolengebied Harlan County al het toneel van onderdrukking van militante leden van de United Mine Workers of America en krijgt het gebied de bijnaam “Bloody Harlan”. In 1973 leiden meningsverschillen wederom tot een bloedig conflict als de directie van de Eastover Mining Company een nieuwe CAO voor mijnwerkers van de Brookside mijn niet wil ondertekenen.
Delen op facebook
Harlan County, U.S.A.
Verenigde Staten, 1976, 103 min,

bijzonderheden

Harlan county is het verslag van het bittere, gewelddadige en langdurige conflict dat vervolgens tussen mijnwerkers en directie, maar ook tussen werkwilligen en stakers uitbreekt. Een mijnwerker wordt hierbij gedood. Ook worden de spanningen tussen de harde en milde lijn binnen de vakbeweging vastgelegd. Een militante Kopple mengt zich onder de strijdende partijen en naar men kan vernemen uit de geluidsband niet zonder gevaar voor eigen leven.

Tussentitels informeren en muziek geeft de beelden een extra emotionele lading. Het zijn echter vooral de scènes waarin de mijnwerkers zelf aan het woord zijn, die de film zijn diepgang en urgentie verlenen. Via hen krijgt de kijker een beeld van de onderdrukking, de angst en de belabberde secundaire arbeidsvoorwaarden, waarmee zij dagelijks gedwongen worden te leven.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Harlan County, U.S.A. - Bioscopen, Tijden & Tickets

Harlan County, U.S.A. in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Harlan County, U.S.A. zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Harlan county is het verslag van het bittere, gewelddadige en langdurige conflict dat tussen mijnwerkers en directie, maar ook tussen werkwilligen en stakers uitbreekt.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Cabin Creek Films

Cast & Regisseur