compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Cold Pursuit
MENU
Home > Films > Heartstone

Heartstone

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijden

drama

Pitch van Heartstone
Heartstone filmstill
Heartstone filmstill
Delen op facebook
Heartstone
Nederlandse première: 16-11-2017
Denemarken, IJsland, 2016, 126 min,
Twee IJslandse jongens hebben het thuis allebei niet makkelijk en daarom trekken ze veel met elkaar op. Op een zomer wil Thor perse een meisje versieren. Kristjan doet hem na maar heeft eigenlijk een oogje op Thor. Een schokkende gebeurtenis zet hun vriendschap op het spel.
trailer en bijzonderheden over Heartstone
Dit is de eerste keer dat Borgarfjörður Eystri (IJsland) als filmlocatie is gebruikt.
De jonge acteurs volgden een acht maanden durende acteurs-training voor de opnames.
Aanloop van Heartstone
Dit is de eerste langspeelfilm van de IJslandse regisseur Guðmundur Arnar Guðmundsson.
BioscoopAgenda van Heartstone

Heartstone in de bioscoop


Ook te zien:
De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Aangrijpend verhaal over twee IJslandse puberjongens die tijdens de zomervakantie hun eerste verliefdheid beleven, ieder op zijn eigen manier.

Aangrijpende coming-of-age over twee IJslandse jongens, Thor en Kristjan, die hun leven lang al dikke vrienden zijn. Thuis hebben ze het geen van beiden leuk, zodat ze altijd met elkaar optrekken. Maar dit jaar zijn de lange zomermaanden anders dan vorige jaren. Thor wil per se een meisje uit hun vissersdorpje versieren. Met tegenzin volgt Kristjan zijn voorbeeld, maar uit veel dingen blijkt dat zijn affectieve gevoelens vooral voor Thor zijn. Een schokkende gebeurtenis zet hun trouwe vriendschap zwaar onder druk.. "Sterk acteerwerk en visueel krachtig debuut" ~ Hollywood Reporter "Gevoelig en oprecht verhaal over vriendschap" ~ CineEuropa.