compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

In the Court of the Crimson King. King Crimson at 50.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch van In the Court of the Crimson King. King Crimson at 50.

Delen op facebook
In the Court of the Crimson King. King Crimson at 50.
Nederlandse première: 9-11-2023
Verenigd Koninkrijk, 2022, 86 min,

In In the Court of the Crimson King. King Crimson at 50 verkent King de unieke creatieve omgeving van King Crimson, een omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid samenspannen om buitengewone eisen te stellen aan de bandleden - alleen het applaus is de ultieme voldoening.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In the Court of the Crimson King. King Crimson at 50. - Bioscopen, Tijden & Tickets

In the Court of the Crimson King. King Crimson at 50. in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Documentaire over de legendarische progressieve rockband King Crimson. Wat begon als een traditionele documentaire over de band ter ere van het 50-jarig jubileum, werd uiteindelijk een diepgaand verhaal over tijd, de dood, familie en de kracht van muziek om levens te veranderen - maar dan met humor.

Documentaire over de legendarische progressieve rockband King Crimson. Wat begon als een traditionele documentaire over de band ter ere van het 50-jarig jubileum, werd uiteindelijk een diepgaand verhaal over tijd, de dood, familie en de kracht van muziek om levens te veranderen - maar dan met humor. King Crimson is een band waar mensen letterlijk dolgraag bij willen horen. In the Court of the Crimson King is een zwart komische film voor iedereen die zich afvraagt of het de moeite waard is om alles op te offeren voor een enkel moment van transcendentie. Al meer dan 50 jaar leidt Robert Fripp, ook beroemd om zijn werk met David Bowie en Brian Eno, een unieke creatieve omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid samenspannen om het uiterste te eisen van de bandleden die alleen worden verlicht door het applaus van een publiek, doch wiens aanbidding echter dreigt hun leven nog moeilijker te maken. Het is een bevredigende en gevaarlijke omgeving waarin het buitengewone mogelijk is, niets zeker is en niet iedereen ongeschonden overleeft.

Productiemaatschappij: Succulent Pictures