compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 17 25-4 t/m 1-5
WEB | mobiel
Avengers: Endgame - Film van de week!
MENU
Home > Films > Jane

Jane

****0
Waardering: 4/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 9 jaarAngst

biografie, documentaire

Pitch van Jane
Jane: Jane Goodall (Zichzelf)
Jane: Jane Goodall (Zichzelf)
Delen op facebook
Jane
Nederlandse première: 28-12-2017
Verenigde Staten, 2017, 90 min,
Jane Goodall krijgt in de jaren zestig de kans om naar Afrika om samen met de Nederlandse natuurfilmer Hugo van Lawick apen in het wild te bestuderen. Er bloeit liefde op tussen de twee.
trailer en bijzonderheden over Jane
De 14 mm-films die de bron vormen van deze documentaire, werden pas in 2014 in de archieven van National Geographic teruggevonden.

De film heeft alleen al in de VS meer dan 10 prijzen gewonnen op filmfestivals.
Aanloop van Jane
Brett Morgen is ook bekend van de Kurt Cobain-documentaire "Montage of Heck".
BioscoopAgenda van Jane

Jane in de bioscoop

Wil je Jane zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire over de beginjaren van apenonderzoeker Jane Goodall, die in Afrika jarenlang tussen de chimpansees woonde.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Een ongelofelijk mooie en diep romantische film over de jonge jaren van Jane Goodall.

Een ongelofelijk mooie en diep romantische film over de jonge jaren van Jane Goodall. Wonderschoon in de warme en tedere beeldenpracht van haar grote liefde, de Nederlandse natuurfilmer Hugo van Lawick, maar ook in haar intense liefde voor haar chimpansees en haar werk.
Als 26-jarige secretaresse krijgt zij van paleontoloog Leakey de kans om naar Afrika te gaan, haar grote droom. Zonder enige ervaring, kennis of wetenschappelijke opleiding (“een open geest, een passie voor kennis, geduld en liefde voor dieren” waren de vereisten) trekt zij, samen met haar moeder, naar de wildernis om de allereerste onderzoeker naar apengedrag in het wild te worden. Het zijn paradijselijke en bijna onwerkelijke beelden. Met een in onze ogen ongekende naïviteit benaderen zij en Hugo de chimpansees en de gevaren in de wildernis. Het zijn de jaren zestig en in meerdere opzichten lijkt de wereld nog onschuldig. Nooit eerder waren deze beelden over haar beginjaren, haar grote wetenschappelijke doorbraken en de opbloeiende liefde tussen Hugo en haar te zien. Pas in 2014 werd deze filmische schat, meer dan 100 uur aan prachtig warm en teder 16 mm materiaal, teruggevonden in de archieven van National Geographic. Brett Morgen bekend van o.a. Cobain: Montage of Heck, kreeg de droomopdracht om er een film van te maken. Philip Glass componeerde de muziek er voor. Samen met het nuchtere commentaar van de oude Jane Goodall (nu 83) creëerden ze een bijzonder ontroerende en wonderbaarlijke film.