compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
Film van de week!
MENU

Keep An Eye 2021

Pitch

Compilatieprogramma, een serie eindprojecten van afstudeerders van de Nederlandse Filmacademie in 2021
Delen op facebook
Keep An Eye 2021
2021,

bijzonderheden

Alleen Vliegen
Noen Brouwer, Nederland 2021, 24 min., Nederlands gesproken, Engels ondertiteld.
Als Lily gespannen terugkeert naar haar ouderlijk huis, dat leeg moet voor de verkoop, lukt het haar niet om haar vader te confronteren met wat er op haar hart ligt.

Bellum
Lotte Salomons, Nederland 2021, 25 min., Nederlands gesproken, Engels ondertiteld.
BELLUM laat zien hoe een oorlogstrauma ook in het heden nog steeds het leven van drie generaties in de greep houdt. In een gecreëerde onderduikkamer zien we een joodse familie de stilte doorbreken door eindelijk het gesprek aan te gaan over het onderdrukken en doorgeven van oorlogstrauma. Hierin onderzoeken we hoe een trauma wordt doorgegeven van ouder aan kind. Lukt het de latere generaties los te breken van een traumatische ervaring die ze niet zelf hebben ervaren?

Kimiko
Faydim Ramshe, Nederland 2021, 2 min.
De negenjarige Kimiko reist met de trein van haar dorp naar de stad, om voor het eerst bij haar moeder te gaan wonen. Kimiko wordt in verwarring gebracht door een treinreclame over maskers. Een verwarring die groeit wanneer ze erachter komt dat de vrouw die de deur opent ook haar gezicht verbergt achter een masker.

Ursa Major
Stijn Sander, Nederland 2021, 3 min., Engels gesproken.
Een ijsbeer droomt ervan om piano te spelen. Als hij tijdens een avondwandeling langs een concertzaal loopt hoort hij muziek. Hij kijkt door het raam en er speelt een professionele pianist op een Steinway. Hij besluit naar binnen te gaan en het zelf te proberen.

Verlangen
Lotte Salomons, Nederland 2021, 4 min.
VERLANGEN is een geschilderde animatiefilm die het verhaal vertelt over een ouder-kind relatie waarin een steeds grotere afstand ontstaat. Vader Toon kropt al zijn verdriet op omdat zijn vrouw vermist is geraakt. De vader wil zich groot houden voor zijn tienjarige zoon. Hij huilt niet van buiten maar vanbinnen, waardoor hij alsmaar langer wordt. De zoon heeft zijn vader nodig maar kan hem niet meer bereiken. De afstand tussen vader en zoon wordt steeds groter.

VIRAL
Shriejan Paudel, Nederland 2021, 24 min., Nederlands gesproken, Engels ondertiteld.
Nina (26) en haar vriendinnen gaan viral met een videoclip. Ze maken zich klaar voor hun grote tv-debuut. Als blijkt dat zij onder valse voorwendselen naar de uitzending zijn gehaald, staat Nina voor de keuze: moet ze gaan voor haar carrire of moet ze deze unieke kans pakken om een statement te maken als ondervertegenwoordigde zwarte filmmaker?

Yalda
Faydim Ramshe, Nederland 2021, 25 min., Farsi, Nederlands gesproken, Engels ondertiteld.
Terwijl Faydim Ramshe dertien jaar na haar emigratie naar Nederland worstelt met gevoelens van heimwee en gemis naar haar vaderland Iran, vraagt haar negen jaar jongere broer haar hem te helpen met de voorbereidingen van zijn immigratie naar Nederland. Dit zet Faydim ertoe aan om haar eigen keuzes nog eens te overwegen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Keep An Eye 2021 - Bioscopen, Tijden & Tickets

Keep An Eye 2021 in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Keep An Eye 2021 zien? Koop of huur de film hier:Compilatieprogramma, een serie eindprojecten van afstudeerders van de Nederlandse Filmacademie in 2021Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series