compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > L'animale

L'animale

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldSeksGrof taalgebruik

drama, filmhuis

Pitch van L'animale
L'animale filmstill
L'animale filmstill
Delen op facebook
L'animale
Nederlandse première: 9-5-2019
Oostenrijk, 2018, 96 min,
Coming-of-age-drama over de 17-jarige Mati die lid is van een motorclub. Wanneer de leider van de motorclub interesse in haar toont, beseft ze dat zij eigenlijk interesse heeft in het veelgeplaagde dorpsmeisje Carla. Dit alles tegen de achtergrond van ouderlijke spanningen in huize Mati.
trailer en bijzonderheden over L'animale
De film ontving in eigen land de Oostenrijkse Filmprijs voor beste muziek en was genomineerd voor beste actrice, beste speelfilm, beste camerawerk, beste montage en beste geluidsmontage. De film is veelvuldig in de prijzen gevallen of genomineerd op filmfestivals, zoals Cinema Jove - Valencia International Film Festival 2018.
Aanloop van L'animale
Sophie Stockinger speelde eerder ook de hoofdrol in de debuutfilm "Talea" (2013) van regisseur Katharina Mückstein. waarna Stockinger in veel tv-series meespeelde.
BioscoopAgenda van L'animale

L'animale in de bioscoop

Synopsis distributeur
Coming-of-age verhaal over plattelands meisje die er niet bij wil horen maar probeert uit te breken.

De 17-jarige Mati en haar motorvrienden maken het iedereen lastig in hun plattelandsdorp, maar vooral Carla. Wanneer Sebastian, de leider van de club, verliefd wordt op Mati, maar zijzelf meer geïnteresseerd raakt in Carla, moet zij een keuze maken. Tegelijkertijd worden Mati's ouders geconfronteerd met een geheim wat tussen hun in staat en moet ook haar vader een keuze maken...