compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Films > La villa

La villa

***1/20
Waardering: 3.3/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 9 jaarGrof taalgebruikAngst

drama

Pitch van La villa
La villa: Ariane Ascaride (Angèle Barberini) en Jean-Pierre Darroussin (Joseph)
La villa: Ariane Ascaride (Angèle Barberini) en Jean-Pierre Darroussin (Joseph)
Delen op facebook
La villa
Nederlandse première: 24-5-2018
Frankrijk, 2017, 107 min,
In de aan de Middellandse Zee gelegen villa van hun ernstig zieke vader kijken Angèle, Joseph en Armand terug op hun verleden. Hun navelstaarderij wordt bruusk onderbroken door de komst van enkele onverwachte gasten over zee.
trailer en bijzonderheden over La villa
Regisseur Robert Guédiguian gebruikte beelden uit zijn film Ki lo sa? uit 1985 voor jeugdfilmpjes van de hoofdpersonen. De drie hoofdrolspelers speelden namelijk ook alle drie in deze film.
Aanloop van La villa
Robert Guédiguian, die ook het scenario schreef, werkte eerder samen met hoofdrolspelers Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin en Gérard Meylan in Les neiges du Kilimandjaro (2011).
BioscoopAgenda van La villa

La villa in de bioscoop

Wil je La villa zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Drie broers en zussen komen samen in de villa van hun ernstig zieke vader en maken de balans op van hun leven.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
In een dorpje aan de kust bij Marseille komen Angèle, Joseph en Armand samen bij hun ernstig zieke vader. Sinds een familiedrama twintig jaar geleden is Angèle niet meer naar het dorp terug geweest. Nu vader Maurice een beroerte heeft gehad, komen verleden en heden samen voor de broers en hun zus. Joseph is inmiddels met pensioen en heeft verbitterd zijn idealen opgegeven, terwijl Armand probeert het plaatselijke restaurant draaiende te houden. Angèle is een gevierde actrice. Ze lijken allen te berusten in een teleurstellend leven waar geen plaats meer is voor het dorpsgevoel van vroeger. Terwijl Maurice vegeteert, worden ze geconfronteerd met het feit dat wat vroeger was, wordt ingehaald door dat wat nu is. Schoorvoetend geven ze toe aan nieuwe impulsen. La Villa won de Signis en Unimed prijzen op het festival van Venetië waar de film tevens genomineerd werd voor de Gouden Leeuw. De film is geregisseerd door Robert Guédiguian die eerder Les Neiges du Kilimanjaro maakte. Met o.a. Ariane Ascaride (Le Ciel Attendra) en Jean-Pierre Darroussin (Le Havre).