compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 24-11 t/m 30-11
Film van de week!
MENU

La villa

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van La villa

Ariane Ascaride (Angèle Barberini) en Jean-Pierre Darroussin (Joseph)

Ariane Ascaride (Angèle Barberini) en Jean-Pierre Darroussin (Joseph)

Delen op facebook
La villa
Nederlandse première: 24-5-2018
Frankrijk, 2017, 107 min,

In de aan de Middellandse Zee gelegen villa van hun ernstig zieke vader kijken Angèle, Joseph en Armand terug op hun verleden. Hun navelstaarderij wordt bruusk onderbroken door de komst van enkele onverwachte gasten over zee.

Bekijk bij:

CinememberNETFLIX

La villa trailer en bijzonderheden

Regisseur Robert Guédiguian gebruikte beelden uit zijn film Ki lo sa? uit 1985 voor jeugdfilmpjes van de hoofdpersonen. De drie hoofdrolspelers speelden namelijk ook alle drie in deze film.

Trailer van La villaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film La villahttps://i1.ytimg.com/vi/tI1Ta_doWIY/hqdefault.jpg2018-03-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Robert Guédiguian, die ook het scenario schreef, werkte eerder samen met hoofdrolspelers Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin en Gérard Meylan in Les neiges du Kilimandjaro (2011).

La villa - Bioscopen, Tijden & Tickets

La villa in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je La villa zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember NETFLIX

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Drie broers en zussen komen samen in de villa van hun ernstig zieke vader en maken de balans op van hun leven.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In een dorpje aan de kust bij Marseille komen Angèle, Joseph en Armand samen bij hun ernstig zieke vader. Sinds een familiedrama twintig jaar geleden is Angèle niet meer naar het dorp terug geweest. Nu vader Maurice een beroerte heeft gehad, komen verleden en heden samen voor de broers en hun zus. Joseph is inmiddels met pensioen en heeft verbitterd zijn idealen opgegeven, terwijl Armand probeert het plaatselijke restaurant draaiende te houden. Angèle is een gevierde actrice. Ze lijken allen te berusten in een teleurstellend leven waar geen plaats meer is voor het dorpsgevoel van vroeger. Terwijl Maurice vegeteert, worden ze geconfronteerd met het feit dat wat vroeger was, wordt ingehaald door dat wat nu is. Schoorvoetend geven ze toe aan nieuwe impulsen. La Villa won de Signis en Unimed prijzen op het festival van Venetië waar de film tevens genomineerd werd voor de Gouden Leeuw. De film is geregisseerd door Robert Guédiguian die eerder Les Neiges du Kilimanjaro maakte. Met o.a. Ariane Ascaride (Le Ciel Attendra) en Jean-Pierre Darroussin (Le Havre).

Productiemaatschappij: Agat Films & cie, Canal+, Centre National de la Cinématographie (CNC), Ciné+, Cinémage 11, Cinéventure 2, France 3 Cinéma, France Télévisions, Indéfilms 5, Région Provence-Alpes-Côte d'Azur

Cast & Regisseur

Ariane Ascaride

Angèle Barberini
Jacques Boudet

Martin, le père d'Yvan