compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Leto

Leto

***1/20
Waardering: 3.5/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldAngst

biografie, filmhuis, muziekfilm, romantiek

Pitch van Leto
Leto filmstill
Leto filmstill
Delen op facebook
Leto
Nederlandse première: 18-4-2019
Frankrijk, Russische Federatie, 2018, 126 min,
Rusland, midden jaren '80. Een liefdesdriehoek ontstaat rond een rock-ster, zijn beschermeling en zijn vrouw. Er ontstaat ook een bloeiende en broeiende pop-scene, die steeds openlijker de machthebbers provoceert.
trailer en bijzonderheden over Leto
Leto beleefde vorig jaar in afwezigheid van de regisseur zijn wereldpremière in de hoofdcompetitie van Cannes. Kirill Serebrennikov (The Student) werd vanwege aantijgingen over geldfraude aan het einde van de opnamen onder huisarrest geplaatst. Hij kon thuis nog wel de montage afronden. Na een periode van twintig maanden huisarrest is de regisseur in april 2019 op bevel van een rechter in Moskou vrijgelaten. In afwachting van zijn rechtszaak mag hij echter nog niet zonder toestemming van de politie Moskou verlaten.
Aanloop van Leto
Kirill Serebrennikov regisseerde eerder The Student (2016).
BioscoopAgenda van Leto

Leto in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Leningrad, in de vroege jaren ‘80. Aan de vooravond van de perestrojka worden elpees van Lou Reed, Blondie en David Bowie het land in gesmokkeld, de bruisende underground muziekscene is in volle gang. Hier ontmoet de jonge muzikant Viktor de charismatische zanger Mike en zijn vrouw Natasha. Terwijl er tussen hen een bijzondere driehoeksverhouding ontstaat, willen de gedreven muzikanten met hun optredens de boel flink opschudden om rock ‘n roll in de Sovjet Unie voorgoed te veranderen. Met humor en lef gaan de bands de censuur te lijf, al dan niet in hun fantasie. Leto beleefde vorig jaar in afwezigheid van de regisseur zijn wereldpremière in de hoofdcompetitie van Cannes. Kirill Serebrennikov (The Student) werd vanwege aantijgingen over geldfraude aan het einde van de opnamen onder huisarrest geplaatst. Hij kon thuis nog wel de montage afronden. Na een periode van twintig maanden huisarrest is de regisseur in april 2019 op bevel van een rechter in Moskou vrijgelaten. In afwachting van zijn rechtszaak mag hij echter nog niet zonder toestemming van de politie Moskou verlaten.