compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Mal Viver

Bad Living

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch

In Mal Viver worden vijf vrouwen gevolgd die vechten voor de stabiliteit van een hotel dat ze geërfd hebben, en die een "oud en onoplosbaar conflict" beleven, met veel gesprekken die zijn uitgesteld en veel dat nog gezegd moet worden binnen een familie.
Delen op facebook
Mal Viver
Nederlandse première: 22-8-2024
Frankrijk, Portugal, 2023, 127 min,

Mal Viver trailer en bijzonderheden

Vormt een tweeluik met Viver Mal (2023). Het tweeluik Mal viver/Viver mal won de prijs voor beste Portugese film op IndieLisboa in 2023.

Trailer van Mal ViverBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mal Viverhttps://i1.ytimg.com/vi/Yf1nZa_08pw/hqdefault.jpg2024-05-31
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Joo Canijo regisseerde eerder Obrigao (2012) en Sangue do Meu Sangue (2011).

Mal Viver - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mal Viver in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

In het eerste van een beklemmend tweeluik dat zich in hetzelfde hotel afspeelt, halen drie generaties moeders en dochters elkaar het bloed onder de nagels vandaan.

Als kind kwam hij er met zijn ouders; als volwassene keerde regisseur Joo Canijo er terug. Een hotel nabij het Portugese Oporto waar hij het benauwende verhaal situeerde van drie generaties moeders en dochters die elkaar het bloed onder de nagels vandaan halen. Wie dacht dat het Overlook Hotel uit Stanley Kubricks Stephen King-verfilming The Shining het summum van boosaardigheid vertegenwoordigde, heeft nog niet ingecheckt in het Portugese hotel uit Mal Viver. Overigens zijn het hier door en door menselijke en geen bovennatuurlijke zaken die een verblijf tot een hel maken in het eerste, op zichzelf staande deel van een tweeluik.
Mal Viver draaide in de competitie van Berlijn en 'spiegelfilm' Viver Mal op hetzelfde festival in Encounters, de tweede competitie.

Productiemaatschappij: Les Films de l'Aprs-Midi, Midas Filmes, Rdio e Televiso de Portugal (RTP)