compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Martin Eden

Martin Eden

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarDrugs en alcoholmisbruik

drama

Pitch van Martin Eden
Luca Marinelli (Martin Eden)
Luca Marinelli (Martin Eden)
Delen op facebook
Martin Eden
Nederlandse première: 21-11-2019
Duitsland, Frankrijk, Italië, 2019, 129 min,
Martin Eden worstelt om boven zijn berooide, proletarische omstandigheden uit te stijgen door een intens en gepassioneerd streven naar zelfeducatie, in de hoop een plaats onder de literaire elite te bereiken.
Martin Eden trailer en bijzonderheden
De film is voor meerderen awards genomineerd en heeft er hier drie van gewonnen. Zo won Pietro Marcello de award voor 'Beste Regisseur' bij het Ghent International Film Festival. Bij het Toronto International Film Festival wonnen ze de 'Platform Prijs'. De derde award werd gewonnen bij het Venice Film Festival, waar Luca Marinelli (Martin Eden) 'Beste Acteur' won.
Aanloop
Luca Marinelli, die de rol van Martin Eden vertolkt, is een Italiaanse acteur die bekend werd door zijn werk in onder andere Lo chiamavano Jeeg Robot (2015) en 'Una questione privata' (2017). Jessica Cressy kroop voor deze film in de rol van Elena Orsini. Cressy is sinds 2015 te zien als actrice in films zoals Lolo (2015) en 'Domani è un altro giorno' (2019).

De film is geregisseerd door regisseur Pietro Marcello. Voorheen regisseerde hij vooral documentaires en een paar films zoals 'Bella e perduta' (2015) en Ossessione (2016). Martin Eden is zijn tweede grote speelfilm.
Martin Eden - Bioscopen, Tijden & Tickets

Martin Eden in de bioscoopSynopsis distributeur
Martin leidt als ongeschoolde zeeman een turbulent leven, totdat hij onverwacht Elena ontmoet, een verfijnde jonge vrouw. Gefascineerd door haar kennis en schoonheid wordt hij op slag verliefd. Om zich tot haar niveau op te tillen, besluit hij schrijver te worden en zo zijn arbeidersbestaan achter zich te laten. Martins honger naar kennis brengt hem echter in politieke kringen waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt. Al snel zit hij klem tussen persoonlijke ambities en zijn liefde voor Elena. Martin Edenis een vrije bewerking van de gelijknamige roman van Jack London. Regisseur Pietro Marcello verplaatste het verhaal van Oakland, California naar de rauwe straten van Napels en koos ervoor om volledig op 16mm te draaien. In combinatie met bijzondere archiefbeelden en een verrassende soundtrack levert dit een meeslepend drama op waarin de charismatische Luca Marinelli op spectaculaire wijze de hoofdrol vertolkt. De film is bekroond met de prijs voor beste acteur op het filmfestival van Venetië en de TIFF Platform Prize voor artistieke kwaliteit en regie.