compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 05 2-2 t/m 8-2
Film van de week!
MENU

Martin Eden

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Martin Eden

Luca Marinelli (Martin Eden)

Luca Marinelli (Martin Eden)

Delen op facebook
Martin Eden
Nederlandse première: 21-11-2019
Duitsland, Frankrijk, Italië, 2019, 129 min,

Martin Eden worstelt om boven zijn berooide, proletarische omstandigheden uit te stijgen door een intens en gepassioneerd streven naar zelfeducatie, in de hoop een plaats onder de literaire elite te bereiken.

Bekijk bij:

meJane

Martin Eden trailer en bijzonderheden

De film is voor meerderen awards genomineerd en heeft er hier drie van gewonnen. Zo won Pietro Marcello de award voor 'Beste Regisseur' bij het Ghent International Film Festival. Bij het Toronto International Film Festival wonnen ze de 'Platform Prijs'. De derde award werd gewonnen bij het Venice Film Festival, waar Luca Marinelli (Martin Eden) 'Beste Acteur' won.

Trailer van Martin EdenBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Martin Edenhttps://i1.ytimg.com/vi/2vqI3PpJDPs/hqdefault.jpg2019-11-04
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Luca Marinelli, die de rol van Martin Eden vertolkt, is een Italiaanse acteur die bekend werd door zijn werk in onder andere Lo chiamavano Jeeg Robot (2015) en 'Una questione privata' (2017). Jessica Cressy kroop voor deze film in de rol van Elena Orsini. Cressy is sinds 2015 te zien als actrice in films zoals Lolo (2015) en 'Domani è un altro giorno' (2019).

De film is geregisseerd door regisseur Pietro Marcello. Voorheen regisseerde hij vooral documentaires en een paar films zoals 'Bella e perduta' (2015) en Ossessione (2016). Martin Eden is zijn tweede grote speelfilm.

Martin Eden - Bioscopen, Tijden & Tickets

Martin Eden in de bioscoop

Wil je Martin Eden zien? Koop of huur de film hier:


meJane

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Martin Eden worstelt om boven zijn omstandigheden uit te stijgen door een intens en gepassioneerd streven naar zelfeducatie, in de hoop een plaats in de literaire elite te bereiken.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Martin leidt als ongeschoolde zeeman een turbulent leven, totdat hij onverwacht Elena ontmoet, een verfijnde jonge vrouw. Gefascineerd door haar kennis en schoonheid wordt hij op slag verliefd. Om zich tot haar niveau op te tillen, besluit hij schrijver te worden en zo zijn arbeidersbestaan achter zich te laten. Martins honger naar kennis brengt hem echter in politieke kringen waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt. Al snel zit hij klem tussen persoonlijke ambities en zijn liefde voor Elena. Martin Edenis een vrije bewerking van de gelijknamige roman van Jack London. Regisseur Pietro Marcello verplaatste het verhaal van Oakland, California naar de rauwe straten van Napels en koos ervoor om volledig op 16mm te draaien. In combinatie met bijzondere archiefbeelden en een verrassende soundtrack levert dit een meeslepend drama op waarin de charismatische Luca Marinelli op spectaculaire wijze de hoofdrol vertolkt. De film is bekroond met de prijs voor beste acteur op het filmfestival van Venetië en de TIFF Platform Prize voor artistieke kwaliteit en regie.

Productiemaatschappij: Arte (in association with), Avventurosa, Bayerischer Rundfunk (BR) (support), Centre National de la Cinématographie (CNC) (suppo, Film Commission Regione Campania (support), IBC Movie, L'Aide aux Cinémas du Monde (support), Match Factory Productions (co-production), Ministero per i Beni e le Attività Culturali (MiBA, Mitteldeutsche Medienförderung (MDM) (support), Rai Cinema, Regione Campania (support), Regione Lazio (support), Shellac Sud (co-production)

Cast & Regisseur

Luca Marinelli

Martin Eden
Carlo Cecchi

Brissenden
Jessica Cressy

Elena Orsini
Denise Sardisco

Margherita