compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
WEB | mobiel
X-Men: Dark Phoenix - Film van de week!
MENU
Home > Films > Mary Shelley

Mary Shelley

***1/20
Waardering: 3.3/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 9 jaarGrof taalgebruikAngst

biografie, drama, filmhuis, romantiek

Pitch van Mary Shelley
Mary Shelley: Elle Fanning (Mary Shelley)
Mary Shelley: Elle Fanning (Mary Shelley)
Delen op facebook
Mary Shelley
Nederlandse première: 22-11-2018
Groot-Brittannië, Luxemburg, Verenigde Staten, 2017, 121 min,
Ze zal voor altijd herinnerd worden als de vrouw die Frankenstein bedacht. Maar het levensverhaal van Mary Shelley – en de schepping van haar onsterfelijke monster – is misschien wel net zo buitengewoon als haar fantasie.
trailer
BioscoopAgenda van Mary Shelley

Mary Shelley in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Mary Shelley zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 13 (Dvd, blu-ray) items gevonden.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Mary Shelley vertelt het verhaal van de rebelse en bevlogen tiener Mary, dochter van feministisch schrijfster Mary Wollstonecraft (The Vindication of the Rights of Woman). Wanneer ze op haar zeventiende voor de charmante dichter Percy Shelley valt, denkt Mary in hem een gelijkgestemde ziel te hebben gevonden. Hun hartstochtelijke affaire schokt hun omgeving en ze besluiten samen weg te lopen. Te gast in Zwitserland daagt Lord Byron zijn genodigden uit een spookverhaal te schrijven. Het is hier waar Mary een van de meest iconische personages allertijden, Frankenstein, schept. De samenleving van 1818 weigerde echter een vrouw als schrijfster van een literair meesterwerk te erkennen, wat Mary geen andere keus liet dan de vooroordelen van de samenleving te trotseren om haar creatie én eigen identiteit te verdedigen. En dat pas in haar achttiende levensjaar.