compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Oasis

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldSeks

Pitch

De verstandelijk gehandicapte Jong-du - betrokken bij een dodelijk ongeluk - heeft in de gevangenis gezeten. Bij vrijkomst gaat hij naar de familie van het slachtoffer, maar daar aangekomen wordt hij direct weggestuurd. Hij ontmoet er wel de spastische Gong-ju en er onstaat een hechte band tussen de twee verschoppelingen.
Delen op facebook
Oasis
Nederlandse première: 27-11-2003
Zuid-Korea, 2002, 132 min,

bijzonderheden

Dit verontrustende en intrigerende portret van twee sociale outcasts was een hit in Korea. Won diverse internationale filmprijzen, waaronder de FIPRESCI Award tijdens het filmfestival van Venetië (2002).
'Oasis' is in een losse, documentaire stijl zonder veel stijlingrepen gefilmd, waardoor de volledige aandacht naar de personages gaat.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Chang-Dong Lee (Korea, 1954) verdiende de kost als schrijver voordat hij het scenario schreef en co-regisseur werd van Park Kwang-Su's "To the Starry Island" (1994). Zijn speelfilmdebuut Green Fish (1997) werd wereldwijd met lof ontvangen. Hij regisseerde ook Peppermint Candy (2000). Dit is zijn derde film.

Recensies van Oasis

Oasis - Bioscopen, Tijden & Tickets

Oasis in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Oasis zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Even charmante als zonderlinge ex-gevangene krijgt problemen met de politie en zijn familie wanneer hij iets begint met een gehandicapte vrouw.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Dream Venture Capital, East Film Company, UniKorea Pictures

Cast & Regisseur

Kyung-gu Sol

Jong-du Hong
So-ri Moon

Gong-ju Han
Nae-sang Ahn

Jong-Il Hong
Byung-ho Son

Sang-Shik Han
Kwi-Jung Chu

Jong-Sae's Wife