compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Oeroeg

Oeroeg

drama

Pitch van Oeroeg
Johan ten Berge is een jonge militair van Indische komaf, die als vrijwilliger dient tijdens de politionele acties. De oorlog tegen de vrijheidsstrijders neemt steeds gruwelijker vormen aan en Johan trekt zich daarvan innerlijk steeds meer terug. Doordat plaatsen, geuren en mensen hem aan zijn jeugd doen denken, realiseert hij zich steeds meer dat hij eigenlijk op zoek is naar Oeroeg, zijn jeugdvriendje en 'bloedbroeder' van toen.
Delen op facebook
Oeroeg
België, Indonesië, Nederland, 1993, 100 min,
bijzonderheden over Oeroeg
Gebaseerd op de gelijknamige novelle van Hella Haasse (1948). Het scenario van de film gaat verder waar het boek eindigt.
Aanloop van Oeroeg
Hans Hylkema Hans Hylkema is geïnteresseerd in de politieke geschiedenis van Nederland. Eerder uitte zich dat in De mannetjesmaker (1983), een authentiek verhaal over een sluwe pr-functionaris tussen de Haagse politici van de jaren zestig. Hij regisseerde ook De laatste sessie (1991).
BioscoopAgenda van Oeroeg

Oeroeg in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Oeroeg zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 4 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Johan komt terug in het land van zijn jeugd voormalig Nederlands-Indië, als uitgezonden wordt tijdens de Politionele acties.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen