compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

Original Gangstas

**1/200
Waardering: 2.5/5

Pitch

Ex-foofball-coach zet zijn oude bendeleden aan om de nieuwe versie van hun oude bende, Rebels, te bestrijden. Old school vs. new school.
Delen op facebook
Original Gangstas
Verenigde Staten, 1996, 99 min,

bijzonderheden

Veel oudgedienden uit Blaxploitation films, zoals Fred Williamson, Jim Brown, Pam Grier, Richard Roundtree en Ron O'Neal.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Larry Cohen verdiende eerst zijn sporen in de jaren 50 en 60 als tvmaker, begon in de jaren 70 aan reeks dubieuse zoals enkele Blaxploitation films, zoals Black Caesar. In latere jaren maakte hij meer faam als scenarioschrijver (o.a. 'Colombo') en producent (o.a. de laatste film met Bette Davis "Wicked Stepmother").
Pam Grier heeft in de jaren '70 vooral naam gemaakt als Coffy een stoere zwarte zuster die de recht in eigen hand neemt. Later was ze vooral te zien in mindere producties en tv-series, zoals 'Roots'. Begon vanaf 1993 (Posse) aan een ware come-back te werken.
Richard Roundtree werd beroemd als de originele Shaft. Hij verdween in het vage circuit van actie-vecht-films en was ineens helemaal terug in Se7en.
Ron O'Neal werd de prototype blaxploitation held met SuperFly, na een serie mindere films in de jaren '80 verdween hij uit de filmwereld.

Cast & Regisseur

Pam Grier

Laurie Thompson
Jim Brown

Jake Trevor
Paul Winfield

Rev. Dorsey
Isabel Sanford

Gracie Bookman