compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU

Rabot

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatieDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Rabot

Rabot filmstill

Rabot filmstill

Delen op facebook
Rabot
Nederlandse première: 6-9-2018
België, 2017, 93 min,

De laatste dagen van een flat zijn geteld en haar bewoners verlaten haar één voor één. Zij blijken geen fijne herinneringen aan te hebben, ze sluiten een periode af van armoede, eenzaamheid, onverschilligheid, maar ook over liefde.

Rabot trailer en bijzonderheden

Gestileerde documentaire over armoede, onverschilligheid en liefde tussen de bewoners.
Winnaar Publieksprijs Beste Film tijdens Ghent International Film Festival 2017 voor regisseur Christina Vandekerckhove.

Trailer van RabotBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Rabothttps://i1.ytimg.com/vi/zJ-qDTubZ3k/hqdefault.jpg2018-09-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Documentaire debuut van regisseur Christina Vandekerckhove.

Rabot - Bioscopen, Tijden & Tickets

Rabot in de bioscoop

Wil je Rabot zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De laatste dagen van een flat zijn geteld en haar bewoners verlaten haar één voor één. Zij blijken geen fijne herinneringen aan te hebben, ze sluiten een periode af van armoede, eenzaamheid, onverschilligheid, maar ook over liefde.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Alle valkuilen en onrechtvaardigheden van het leven komen voorbij in deze caleidoscopische documentaire over de bewoners van een vervallen woontoren in Gent in de maanden voordat deze tegen de vlakte gaat.

Alle valkuilen en onrechtvaardigheden van het leven komen voorbij in deze caleidoscopische documentaire over de bewoners van een vervallen woontoren in Gent in de maanden voordat deze tegen de vlakte gaat. Schijnbaar willekeurig springen de statische, van standpunt wisselende shots van de ene bewoner naar de andere. De camera observeert hen met intieme aandacht, maar houdt toch ook afstand. Sommigen verlaten de blokkendoos met weemoed, anderen sluiten dit hoofdstuk graag af in de hoop op gelukkiger tijden. Ze worden gefilmd tijdens hun dagelijkse beslommeringen, al etend, terwijl ze televisie kijken. Banaler kan het bijna niet, en toch roepen de raak gekozen beelden door hun context, zorgvuldige opbouw en beeldcompositie een veelheid aan gedachten en gevoelens op. Dit rijkgeschakeerde portret over armoede, eenzaamheid, onverschilligheid, maar ook over liefde eindigt met enige verlichting – in videoclipstijl. De verschillende bewoners dansen in hun nog ingerichte kamers op een nummer dat muzikanten later in hun inmiddels verlaten woningen live spelen.

Productiemaatschappij: Inti Films