compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Rafiki

Rafiki

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatie

drama, filmhuis

Pitch van Rafiki
Rafiki filmstill
Rafiki filmstill
Delen op facebook
Rafiki
Nederlandse première: 23-5-2019
Duitsland, Frankrijk, Kenia, Libanon, Nederland, Noorwegen, Zuid-Afrika, 2018, 83 min,
De twee tienermeiden Kena en Ziki waren altijd al goed bevriend, maar wanneer zij ook seksuele gevoelens voor elkaar krijgen — in homofobe Kenia — moeten ze kiezen tussen geluk of veiligheid.
trailer en bijzonderheden over Rafiki
De stijl van regisseur Wanuri Kahlu wordt omschreven als de Afrobubblegum genre, grappig, fel en lichtzinnig, maar altijd hoopvol.
De film ging in première tijdens de Un Certain Regard deel tijdens Cannes Film Festival (2018).
Aanloop van Rafiki
Regisseur Wanuri Kahiu debuteerde eerder met de zeer goed ontvangen "From a Whisper" (2009), daarna had ze ook veel succes met 'Pumzi' een korte science-fiction film.
BioscoopAgenda van Rafiki

Rafiki in de bioscoop

Wil je Rafiki zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De twee tienermeiden Kena en Ziki waren altijd al goed bevriend, maar wanneer zij ook seksuele gevoelens voor elkaar krijgen — in homofobe Kenia — moeten ze kiezen tussen geluk of veiligheid.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
“Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenotes”, maar Kena en Ziki hebben heel andere plannen. Ondanks de politieke rivaliteit tussen hun families houdt hun vriendschap stand. Ze steunen elkaar in het najagen van hun dromen in een conservatieve wereld. Als de liefde tussen de twee meisjes opbloeit, worden de vriendinnen voor de keuze gesteld: kiezen ze voor hun geluk of hun veiligheid? De film Rafiki ging in Cannes in première en de release werd in het conservatieve Kenia verboden. Het lukte na veel actievoeren om de film een week in de bioscopen te vertonen.