compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Rodin

Rodin

**1/200
Waardering: 2.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarSeksGrof taalgebruikDiscriminatie

drama, filmhuis

Pitch van Rodin
Rodin filmstill
Rodin filmstill
Delen op facebook
Rodin
Nederlandse première: 10-8-2017
België, Frankrijk, 2017, 119 min,
Rodin wordt gezien als van de grootste beeldhouwers ooit, maar in zijn tijd moest hij vechten voor erkenning. In deze biopic zien hoe werkte aan zijn meesterwerken en hoe zijn muze Camille Claudel ontmoet.
trailer en bijzonderheden over Rodin
Rodins muze: Camille Claudel heeft tweemaal haar eigen biopic gehad: Camille Claudel en Camille Claudel, 1915.
Aanloop van Rodin
Rodin wordt gespeeld door Vincent Lindon, die eerder schitterde in La loi du marché.
BioscoopAgenda van Rodin

Rodin in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Rodin zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Rodin wordt gezien als van de grootste beeldhouwers ooit, maar in zijn tijd moest hij vechten voor erkenning. In deze biopic zien hoe werkte aan zijn meesterwerken en hoe zijn muze Camille Claudel ontmoet.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Over het leven van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin; de weg naar het succes als beeldhouwer en zijn relatie met zijn leerling, maîtresse en muze Camille Claudel.

Over het leven van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin; de weg naar het succes als beeldhouwer en zijn relatie met zijn leerling, maîtresse en muze Camille Claudel. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Auguste Rodin overleed. De grondlegger van de moderne beeldhouwkunst werd één van de grootste kunstenaars van de eeuw, maar tijdens zijn leven vocht hij voor erkenning. Parijs 1880. Rodin werkt aan zijn Poorten van de Hel, waar ook De Kus en De Denker deel van uit zullen maken. Hij deelt zijn leven met Rose, maar leert dan de jonge Camille Claudel kennen. Zijn meest toegewijde leerlinge wordt zijn assistente en geliefde. De weerbarstige relatie belemmert én inspireert. Samen scheppen is niet zo makkelijk als samen liefhebben. Rodin is geselecteerd voor de Officiële competitie van het filmfestival van Cannes.