compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Rosalie

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldSeksDiscriminatie

Pitch van Rosalie

Nadia Tereszkiewicz (Rosalie Deluc)

Nadia Tereszkiewicz (Rosalie Deluc)

Delen op facebook
Rosalie
Nederlandse première: 11-7-2024
België, Frankrijk, 2023, 115 min,

In Rosalie verbergt een jonge vrouw een geheim, in het Frankrijk van 1970, haar gezicht en lichaam bedekt met haar. Abel trouwt met haar om haar bruidsschat. Zij wil gezien worden als de vrouw die ze is, ondanks haar afwijking dat ze niet langer wil verbergen. Maar zal Abel van haar kunnen houden wanneer hij de waarheid ontdekt?

Rosalie trailer en bijzonderheden

Het karakter van Rosalie is geïnspireerd door Clementine Defait, de bebaarde dame die begin 20e eeuw beroemd werd.

Trailer van RosalieBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Rosaliehttps://i1.ytimg.com/vi/RquQoGDL0U4/hqdefault.jpg2024-03-25
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Stéphanie Di Giusto regisseerde eerder La danseuse (2016).

Nadia Tereszkiewicz was eerder te zien in Mon crime (2023), Les Amandiers (2022) en Deux Fils (2018).

Rosalie - Bioscopen, Tijden & Tickets

Rosalie in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

In een kleine Franse gemeenschap in 1870 staat Rosalie op het punt te trouwen met Abel, een caf-eigenaar die diep in de schulden zit. Rosalie is een jonge vrouw met een geheim dat haar leven overschaduwt; ze is geboren met een extreme vorm van lichaamsbeharing. Haar vader heeft om haar huwelijkskansen te vergroten een aanzienlijke bruidsschat gespaard. Abel, eigenaar van een caf bij een fabriek, trouwt met Rosalie zonder kennis van haar geheim, aangetrokken door de belofte van financile verlichting van zijn schulden. In hun huwelijksnacht schrikt hij van haar uiterlijk en wijst haar af. Rosalie wil niets liever dan getrouwd blijven want het is haar diepste wens een kind te krijgen. Om Abel te helpen met zijn schulden, besluit ze haar baard te laten groeien in de hoop dat dit nieuwsgierige klanten naar zijn bar zal trekken. De dorpelingen gaan al snel van Rosalie houden - vooral de meisjes in een lokaal weeshuis, die haar bewonderen. Maar Abel blijft worstelen met zijn gevoelens en de angst voor veroordeling door anderen.? ?Na een ongeluk in de fabriek keert de stemming in het dorp zich tegen hen. Rosalie, standvastig en veerkrachtig, laat zich niet ontmoedigen door de negatieve opmerkingen maar haar relatie met Abel staat op het spel. De Franse regisseur Stphanie Di Giusto (La danseuse) presenteert met Rosalie wederom een film over een uitzonderlijke vrouw. Inspiratie voor deze feministische en delicate film haalde Di Giusto uit Clmentine Delait, een Franse bebaarde dame en cafhoudster die aan het begin van de twintigste eeuw beroemd was. Met hoofdrollen voor Nadia Tereszkiewicz en Benot Magimel.

Productiemaatschappij: Arte Cofinova 19 (in association with), Artmis Productions (co-production), Canal+ (support), Centre national du cinma et de l'image anime (CN, Cin+ (participation), Cincap 6 (in association with), Gaumont, La Banque Postale Image 16 (in association with), Laurent Dassault Rond-Point (co-production), Palatine toile 20 (in association with), Rgion Bretagne (support), Shelter Prod (co-production), Tax Shelter du Gouvernement Fdral Belge (support, Taxshelter. be (in association with), Trsor Films

Cast & Regisseur