compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Russian Ark

Russian Ark

***1/20
Waardering: 3.8/5

Russkii kovcheg

Voor alle leeftijden

drama, filmhuis

Pitch van Russian Ark
Drie eeuwen Russische geschiedenis in de Hermitage
Drie eeuwen Russische geschiedenis in de Hermitage
Delen op facebook
Russian Ark
Nederlandse première: 3-4-2003
Duitsland, Russische Federatie, 2002, 96 min,
Een rondleiding door een van 's werelds beroemdste musea, de Hermitage in St. Petersburg. Een verteller en een cynische Franse markies leiden ons langs grootse én alledaagse gebeurtenissen en personen, ondertussen genietend van (en kibbelend over) de kunstwerken.
bijzonderheden over Russian Ark
In totaal speelden er honderden acteurs en figuranten mee in 'Russian Ark', die allen gekleed moesten worden in de historische kostuums van de verschillende tijdperken.
Steadicam-specialist Tilman Büttner (ook verantwoordelijk voor de ren-scènes in Lola Rennt) maakte met een digitale HD-videocamera de opnames in één shot! De beelden werden direct op schijf opgeslagen, waarna kleur en licht werden bewerkt, zonder één enkele schnitt!
Aanloop van Russian Ark
Aleksandr Sokurov (Rusland, 1951) studeerde geschiedenis aan de universiteit van Gorki en vervolgens filmregie aan het VGIK te Moskou. Na een vroegtijdige afronding van zijn studie ging hij in Leningrad aan het werk bij Lenfilm en in de Documentaire Studio. Sindsdien maakte Sokurov -wiens pure, compromisloze cinema wereldwijd bekend is - zo'n dertig lange films en vele korte films en documentaires.
Recensies van Russian Ark
BioscoopAgenda van Russian Ark

Russian Ark in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Russian Ark zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 3 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een sprankelende en fascinerende tijdreis door de Hermitage in St. Petersburg. Decors, kostuums, kunst, muziek, dans en drie eeuwen geschiedenis in één adembenemende take.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen